Menu

zoeken

Zo240316 SintNyk Maeykehiem NLDoet 2  1000rgcentrum Maeykehiem in Sint Nyk kreeg tijdens de NL Doet-dagen hulp van vele ouders, verwanten, vrijwilligers én bewoners. Ze hebben zich op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 ingezet tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op de verschillende locaties van Maeykehiem in Sint Nyk, Langweer en ook Sneek werden de mouwen opgestroopt en in een goede sfeer prachtige resultaten bereikt, aldus vrijwilligerscoördinator Martine Zijlstra.

In totaal werden er negentien klussen uitgevoerd, eentje meer dan in 2023. Jumbo Altenburg uit Sint Nyk sponsorde voor alle klussers de cake bij de koffie. In het restaurant van Maeykehiem kon worden genoten van een lunch, die werd aangeboden door Maeykehiem.

De dagbestedingsgroepen en een aantal woongroepen waren vrijdag al met hun klussen los gegaan. De karweitjes waren heel uiteenlopend: van schilderklussen in de keuken of woning en het maken beschilderde naamborden voor de cliënten tot een schone zomerklare tuin met fleurig gevulde bloempotten en planten.

De andere woongroepen waren zaterdag aan de slag gegaan, zowel in Langweer en als in het Spitaal in Sneek. Vrijwilligerscoördinator Martine Zijlstra was dik tevreden: ,,Al met al hebben we topdagen met heerlijk weer gehad en prachtige eindresultaten, waar de cliënten en de medewerkers van Maeykehiem nog zeker van gaan nagenieten.’’

Het hele jaar door zijn vrijwilligers van harte welkom op Maeykehiem. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Martine Zijlstra 0623-609369

Foto's: Menno Dijkstra

240316 SintNyk Maeykehiem NLDoet 1  1000

 

240316 SintNyk Maeykehiem NLDoet 3  1000

 

240316 SintNyk Maeykehiem NLDoet 4  1000

 

De klussenlijst van Maeykehiem voor NL Doet240315 Maeykehiem NLDoet verlanglijstje 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!