Menu

zoeken

240309 SintNyk BattleoftheBands 7  1000Endless Try uit Joure met op toetsen Wyanne Papjes, altsaxofoon Daphne de Jong, zang Amarins de Boer, drums Daan Benschop, gitaar Dienke Huitema en op bas bandcoach Arjan Kiel.

Winnaar van de juryprijs van het evenement Battle of the Bands, dat op zaterdag 9 maart 2024 in Zalencentrum Sint Nyk werd gehouden, is de vrouwenband The Seasons. De betoverende sounds, sfeer, prachtige zang en ook muzikale samenwerking werd door de jury geroemd. Zij wonnen een live optreden in het programma Noardewyn van Omrop Fryslan. Winnaar van de publieksprijs werd Jipzz uit Lemmer. De jonge band gaf een energieke show met onder andere dé cover van de Amerikaanse rockband Rage Against The Machine.

De vier dames van The Seasons presenteerden in Sint Nyk een hele muzikale mystieke show. Volgens de jury prachtige etherische geluiden, met mooie effecten en zang en een hele strakke creatieve drummer. Samen met de lichtshow was het betoverend.

Tijdens de derde editie van de Battle of the Bands van Popschool It Toanhûs streden zeven bands om de hoofdprijs en de publieksprijs. Bands van It Toanhus uit Joure en Lemmer, amede twee gastbands van muziekschool Opus 3 uit Dokkum. Elke band mocht drie nummers spelen en zo laten zien wat ze in huis hebben. De vakjury met Michael Kooystra en de Sint Nyksters Tjitte Feenstra, Henk Waterlander lette op aspecten als muzikaliteit, samenspel, sound, podiumpresentatie.

Presentatrice Nelleke Diepeveen kondigde als eerste de band The Boogies uit Dokkum aan. De zes jongedames rockten er flink op los. The Steradents, de seniorband van it Toanhus kwam met drie hits uit de jaren zestig en zeventig . De band Fiinyl band had geen zangeres, maar ondanks dat gaven ze een ontzettend vette show. De hele zaal veerde op. Jildert, de toetsenist, deed een oproep aan het publiek en na het optreden meldde zich zowaar een zangeres

De band Endless Try, met vier dames en een jongeman op drums had zelf een mix gemaakt van de nummers Gimmi gimmi gimmi van Abba en You give love a bad Name van Bon Jovi. Daarna speelden ze Don’t stop me Now van Queen. Als laatste band speelde Sonic Fortress uit Joure. Net als the Seasons met iets oudere leerlingen was dit grote band, die heel strak maar subtiel rockt. Ondanks het feit dat band nog maar kort bestaat, maar ze hebben al een hele eigen sound.

,,Een grote familie''

,,Ook op deze avond blijkt weer dat de Popschool van it Toanhus een grote familie is'', vertelt Arjan Kiel, die de Battle met collega-muziekdocent Henk Waterlander uit SINt Nicolaasga organiseerde, ,,Zowel de mensen die nu in de bands spelen, als de mensen die al een tijdje niet meer in de bands spelen. Op avonden als de Battle of the Bands helpen de ex-bandleden als band begeleiding op het podium, presentatie, geluid, kassa, enz. Het is altijd een heel leuk weerzien met de ex-bandleden en geeft nog weer een extra dimensie om er met z'n allen een geweldige avond van te maken."

De vrijwilligers verzorgden de presentatie, stonden achter de kassa, begeleidden de bands en verzorgden geluid en licht. Een aantal van hen speelde in de pauzeband. De bandcoaches van It Toanhûs uit Joure - Herman Woltman, Arjan Buter en Arjan Kiel – en die uit Dokkum - Patrick Schaafstal – waren enthousiast over het opreden van hun pupillen. De avond werd professioneel in licht en geluid gezet door Dennis de Jong en Wietse Hallema van D. De Jong Audiovisueel.

,,Het is altijd fantastisch spelen in Zalencentrum St. Nyk. We hopen dat we volgend jaar weer langs mogen komen met onze Battle of the Bands’’, aldus Waterlander en Kiel.

Foto's: Menno Dijkstra

The Steradents, de seniorband van it Toanhus met van lionks naar rechts Jan, Sjoerd Wiersma, Jouke van der Meulen, Arjan Buter (de bandcoach viel in voor zieke Kornelis Konstapel), Anja Veenstra, Liesbeth Falkena.

 

Drie van de acht ex-bandleden van de Toanhûs-bands, die vrijwilligers deze avond waren: Jesse Ekkelboom, Hilda Hoekstra en Laurens Terlaak Poot. Ze kijken betoverd naar de winnende act, The Seasons uit Dokkum.240309 SintNyk BattleoftheBands 2  1000

 

Gitarist Lieke Eerligh van de band Fiinyl uit Joure240309 SintNyk BattleoftheBands 3  1000

 

Drummer Hendrik Dijkstra van Fiinyl uit Joure 240309 SintNyk BattleoftheBands 4  1000

 

Bassiste Nieke Stegeman van Fiinyl240309 SintNyk BattleoftheBands 5  1000

 

Toetsenist Jildert Dijkstra van Fiinyl240309 SintNyk BattleoftheBands 6  1000

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!