Menu

zoeken

Met d240309 Rondjevoorjaar 1  1000e eerste zonnige dagen krijgen de meeste mensen het voorjaar weer in de bol. De narcissen, krokussen en hyacinten steken hun kopjes weer boven de grond en staan ondanks het frisse weer in volle bloei. De eerste mensen zijn ook al met de traditionele voorjaarsschoonmaak aan de slag, een traditie die in de negentiende eeuw in schoolboekjes werd beschreven en vertelde hoe een goed huisvrouw de mattenklopper, ragebol en zwabber mocht hanteren. Tijden veranderen.

De volkstuinders zijn al wat langer aan de slag. Ze maken hun tuinen alvast klaar voor de teelt van nieuwe gewassen. Op de foto het volkstuincomplex achter manege De Oorsprong in Sint Nyk.

Foto's Menno Dijkstra

Jannie Kooistra snoeit haar bomen en struiken aan de Gaastweg in Sint Nyk240309 Rondjevoorjaar 2  1000

 

Even verderop aan de Gaastweg staat een groene fles met reiniger, die zorgt ervoor dat de aanslag van algen van de oprit verdwijnt. Joke van der Weij geeft met de borstel geeft het laatste zetje.240309 Rondjevoorjaar 3  1000

 

Volkstuinders aan de slag240309 Rondjevoorjaar 4  1000

 

De stoepen aan De Bast in Sint Nicolaasga krijgen een vrolijk krijtkleurtje. Ilse en Steffie kunnen hun lol niet op.240309 Rondjevoorjaar 5  1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!