Menu

zoeken

240302 SintNyk Boerenmarkt 1000Een groot aantal bezoekers maakte van eerste Vrije Boerenmarkt in Sint Nyk een fantastische dag. Veel kramen waren voor de afloop van de markt uitverkocht. Het Outdoorpark Friesland ofwel de visvijvers vormden daarvoor een idyllische locatie, aldus de organisatoren. Samen met het prachtig mooie weer en een keur aan producten werd de markt een succes.

De Vrije Boerenmarkt in Sint Nyk sluit aan bij de vele boerenmarkten, die inmiddels door heel Nederland worden georganiseerd. Ze staan in het teken van lokale producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kramen vulden elkaar qua producten, die veelal lokaal waren gemaakt en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. De kraamhouders zijn niet elkaars concurrenten, aldus de organisatiie.

De aanwezige verkopers verkochten onder andere biologisch desembrood, kristallen, edelstenen en sieraden, groente en fruit, stalen pannen, eieren, vers gerookte en verse zalm, waterfilters en omega 3-kaas, worst en diversen, Aberdeen Angus-vlees, oerzaden en probiotica, planten in hangzakken en potten en oliebollen. In de kantine zorgde het enthousiaste team van Outdoorpark Friesland voor de hapjes en de drankjes met onder andere vers gebakken cake en zelfgemaakte overheerlijke boeren groentesoep.

De bedoeling is om de markt elke twee weken te organiseren. Per keer kunnen de verkoopkramen variëren. De volgende markt zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2024.

Foto: Menno Dijkstra



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!