Menu

zoeken

De vierde 240302 SintNyk BattleBands Fiinyl 2Fiinyl 2editie van de Battle of the Bands van Popschool it Toanhus in Joure wordt op zaterdag 9 maart 2024 in Zalencentrum Sint Nyk gehouden. De organisatie is er ,,een aantal jaren tussenuit geweest, maar nu gaan we weer los’’, vertelt pop- en toetsendocent Arjan Kiel. Hij is de gangmaker achter het muziekfestival, waar acht bands aan meedoen. Een band van leerlingen uit Sint Nyk kan niet meedoen, omdat twee van de muzikanten andere afspraken hadden.

Bij de Battle of the Bands in Sint Nyk spelen deelnemende popgroepen drie nummers, die door het publiek en een jury worden beoordeeld. De bands strijden om twee prijzen: de publieksprijs, en de juryprijs. Er is een professionele jury, die alle bands beoordeelt. De prijs van de jury bestaat uit een live optreden in het muziekprogramma Noardewyn van Omrop Fryslân.

De bands weten zelf niet in welke volgorde ze spelen. Er zijn ook geen vaste speeltijden. De eerste band begint ‘s avonds om half acht. De volgorde waar de bands in spelen wordt pas op de avond zelf bekend gemaakt.

De bands die gaan spelen komen grotendeels van Popschool It Toanhus, dat onder het gelijknamige centrum voor de kunsten in Joure valt. Om het competitiegevoel een beetje te verhogen, nodigen de organisatoren ook altijd bands van andere muziekscholen uit. Dit jaar zijn er drie gastbands van Centrum voor Muziek Opus 3 uit Dokkum, die ook om de hoogste eer meestrijden.

Tijdens het tellen van de stemmen van de publieksprijs treedt op de band AFTRALL, die uit oud-leden van verschillende bands van It Toanhus bestaat, en twee muzikanten die in bestaande bands Endless Try en Fiinyl van de popschool spelen.

De deelnemende bands:

  • ENDLESS TRY Band uit Joure bestaande uit 4 dames, gitaar, keys, saxofoon en zang van 13/14 en een jongeman van 12 op de drums. Spelen pop/rock covers. Ze bestaan 2 jaar.
  • JIPZZ Band uit Lemmer met drie dames van een jaar of 14 op gitaren en bas, Jip op drums en een zangeres. Rockband.
  • NOTHING ACHIEVING Dokkumer band met 2 gitaren, bas en drums van al iets oudere knapen.
  • FIINYL Leeftijd 15/16 jaar, keys, gitaar, bas en drums
  • THE BOOGIES Een hele jonge band uit Dokkum met gitaar, zang, ukelele, drums, bas, piano en keyboard
  • SONIC FORTRESS Iets oudere band uit Joure leeftijd 17-22 jaar, de meer ervaren muzikanten van it Toanhus. De band bestaat pas sinds september/oktober en heeft muzikanten die in vorige bands van it Toanhus hebben gespeeld. Ze hebben ook al eens eerder mee hebben gedaan aan de Battle. Drums, keys, 2 zang, 2 gitaren, bas.
  • THE SEASONS Damesband uit Dokkum, 19 jaar, zang, bas, keys, gitaar en drums
  • THE STERADENTS De seniorband van It Toanhus! Hoofdzakelijk 50+, aangevuld met iets jongere muzikanten op drums en zang! Gitaren, zang, drums, bas en piano. Spelen 60/70 jaren covers.

Foto's: It Toanhûs

De band Fiinyl 1240302 SintNyk BattleBands Fiinyl 1

 

Percussionist Jildert van Fiinyl240302 SintNyk BattleBands jildert fiinyl

240302 SintNyk BattleBands Jip van Jipzz

 

240302 SintNyk BattleBands suus en babs van Jipzz240302 SintNyk BattleBands The Seasons Dokkum



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!