Menu

zoeken

240202 Langweer brandweerkazerne eerstepaal 1000De officiële eerste paal zat al lang in de grond, maar de brandweerploeg van Langweer wilde de start van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne niet ongemerkt voorbij laten gaan. In vol ornaat poseerden acht vrijwilligers vrijdag 2 februari 2024 gewillig op een deel van de heipalen, die nodig zijn voor de nieuwbouw. Friso Bouwgroep uit Sneek was al eerder met de voorbereidende werkzaamheden gestart.

De kazerne wordt op de plek gebouwd, waar eerder het inmiddels gesloopte onderkomen van de brandweerploeg stond, aan de Pontdyk. Tijdelijk staan de autotankspuit en ander materieel in een loods aan de Doumastate. De nieuwbouw wordt volgens de nieuwste eisen van Veiligheidsregio Fryslân gerealiseerd. Het gebouw is duurzaam, heeft geen aansluiting op het gasleidingnetwerk en is energieneutraal. De nieuwe kazerne is volgens planning in de tweede helft van 2024 klaar.

Foto: Brandweer Langweer



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!