Menu

zoeken

240208 Langweer diamantenechtpaarKuipersHet diamanten echtpaar Kuijper uit Sint Nicolaasga kon het wel pratende houden met wethouder Luciënne Boelsma-Hoekstra, die namens het gemeentebestuur De Fryske Marren de felicitaties overbracht. Wappie Kuijper-ten Hoeve (87) had haar in de klas. Jaren later heeft Boelsma als wethouder met de gemeentelijke buitendienst te maken, waar Jan Kuijper (88) in voormalige gemeenten Doniawerstal en Skarsterlân hoofd van was.

,,Gespreksstof genoeg’’, aldus wethouder Boelsma na afloop van het bezoek op de trouwdag, die thuis in kleine kring op dinsdag 6 februari 2024 werd gevierd. Het echtpaar Kuijper viert zijn zestigjarig huwelijksfeest op zaterdag 10 februari 2024 samen met familie. Collega’s van de buitendienst van de gemeente waren dinsdag vlak voor hun huis aan het werk en brachten spontaan een bezoekje, omdat ze de vlag buiten zagen wapperen.

Jan Kuijper is altijd in dienst geweest van gemeenten, waaronder Doniawerstal en Skarsterlân. Als onderwijzeres heeft Wappie Kuijper-ten Hoeve heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Nadat ze gestopt was, klopten de scholen snel bij haar aan om hulp. Ze had toen zelf jonge kinderen. In die tijd was het bijzonder dat ze de handschoen oppakte en weer aan de slag ging. Zij was een geboren Fries en hij een van oudsher West-Fries. Ze troffen elkaar op vakantiekampen van de hervormde gemeente.

Foto: Gemeente De Fryske Marren



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!