Menu

zoeken

25082016 toren idskenhuizen 4IDSKENHUIZEN - Onder grote publieke belangstelling is donderdagmiddag het nieuwe torentje op de kerk in Idskenhuizen gehesen. 

De afgelopen tijd stond het bouwwerk naast het godshuis opgesteld en is daar ter plaatse afgewerkt. Het hijswerk en de montage op het dak door aannemer Bangma uit Sint Nicolaasga is het sluitstuk van een bijzonder verhaal. 

Na een financiële tegenvaller bij de grote verbouwing van de kerk leek het er op dat het torentje niet meer terug zou keren. Het oude torentje was in dusdanig slechte staat, dat volledige nieuwbouw de enige oplossing was. Door het geldgebrek kwam dit op losse schroeven te staan.

Dankzij giften is het toch gelukt om de benodigde twintigduizend euro bij elkaar te krijgen. Vrijwilliger Freerk Bokma maakte het houten casco in de werkplaats van Houtbewerkingsbedrijf DiJeMaGo in Sint Nyk. Het bouwwerk is vervolgens in Idskenhuizen in de steigers gezet en daar voorzien van omschot en goten van kunststof en leien bedekking.  

Lees ook: 
Kerktoren met leien bedekt
Kerktoren terug in Idskenhuizen

(Foto's: De Zakenman)

25082016 toren idskenhuizen 3

25082016 toren idskenhuizen 1

25082016 toren idskenhuizen 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!