Menu

zoeken

De straalverbindingstoren in Spannenburg heeft uiteindelijk achttien stemmen behaald voor de lijst van Jong Erfgoed van Fryslân, dat tussen 1965 en 2000 is gebouwd. Daarmee staat de betonnen kolos op een zevende plaats van de lijst, die dertien monumenten telt. De provincie Fryslân kwam zelf met een lijst, die door inwoners tot een kleine honderd gebouwen werden aangevuld, waarop stemmen konden worden uitgebracht. In totaal 520 mensen namen de moeite. Het overgrote deel op de lijst kon de stemmers onvoldoende bekoren.

Vier geschakelde vakantiebungalows in Boornzwaag spraken de stemmers ook niet tot de verbeelding. De reden dat ze als kandidaat op de Jong Erfgoedlijst waren gezet was dat de inzender ,, een soort jaren-zestiggevoel" bij de recreatiewoningen uit 1971 krijgt.

Op nummer een van de lijst eindigde het tempeltje op de Waddenzeedijk van Ids Willemsma. De Slauerhoffbrug, ook wel de salmiakbrug genoemd, in Leeuwarden staat op de tweede plek. Het stalen skelet van Uniabeers in Beers eindigde als derde.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!