Menu

zoeken

240122 Langweer ThymenKrikke kunstuitkrimngloop liggend 1000Naast zijn werk in het onderwijs heeft Thijmen Krikke uit Langweer in de loop van de jaren heel wat kunst uit krinloopwinkels verzameld. Van maandag 12 februari tot en met 1 juni 2024 exposeert hij met het door hem bijeengegaarde werk in het gemeentehuis in Joure. Het is zijn achtste expositie met een kleine greep uit een collectie van 280 gesigneerde werken.

Met zijn passie voor ‘Kunst uit kringloop’ heeft Thijmen Krikke van alles verzameld: etsen, aquarellen, zeefdrukken, litho’s, gemengde technieken, sculpturen, grafieken, keramiek en assemblages. De voorwaarde voor aankoop is dat een werk naar de smaak van Krikke mooi moet zijn. Bovendien met een kunststuk gesigneerd zijnen een passende prijs hebben.

Op het moment dat hij honderd kunstwerken uit de kringloop had verzameld, wilde Krikke, die directeur van basisschool It Swannestee in Langweer is, voor het eerst een expositie organiseren. Dat is nu alweer een paar jaartjes geleden en een trits aan exposities verder.

Het mooie van ‘Kunst uit kringloop’ vindt Krikke het verhaal achter elk stuk. Soms zoekt hij contact met de kunstenaar. Hij houdt alle info van zijn verzameling digitaal bij. Hij is lid van enkele kringloopsites waar hij zijn werk ook toont om meer mensen te laten genieten van zijn vondsten.  Met zijn exposities geeft hij de vele ‘vergeten’ kunstenaars nog een keer een podium.

  • Gemeentehuis Joure - openingstijden: maandag  13.00 – 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 – 16.00 uur, vrijdag  9.00 – 12.00 uur.

Foto: Keunst en Keur



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!