Menu

zoeken

150915 Pompoenen en kalebassenmarkt OuwsterhauleDe familie Van der Meer uit Ouwsterhaule organiseert op zaterdag 10 september weer haar jaarlijkse pompoenen- en kalebassenmarkt rondom hun boerderij. 

Al jaren trekt de markt, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding, veel publiek. Het initiatief begon ooit met de hobby van Margje van der Meer. Achter de boerderij aan de Jetze Veldstraweg kweekte zij pompoenen en kalebassen. Met een grote kar werd de oogst aan de weg verkocht. Toen al was de bestemming een goed doel.

Om de opbrengst te vergroten is het idee voor de markt ontstaan. Er kwamen steeds meer standhouders bij, waardoor het nu een volwaardige en veelzijdige herfstmarkt is geworden. Zo is er ook dit jaar weer een palingroker, die zijn opbrengst ook volledig aan KWF Kankerbestrijding schenkt.

De markt vindt plaats op zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur aan de Jetze Veldstraweg 57a in Ouwsterhaule. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!