Logo

161114 Buddys voor ouderen thuiszorg hof en hiemSINT NICOLAASGA - Vier ouderen uit Sint Nicolaasga krijgen gedurende een maand een eigen buddy. Het gaat om een proef van Hof en Hiem Thuiszorg waarbij vier studenten van de NHL Hogeschool een dagdeel per week met vier ouderen activiteiten ondernemen. 

,,Een belangrijk doel is dat het sociale netwerk van de ouderen weer wat wordt uitgebreid en dat de deelnemers andere mensen ontmoeten waarmee ze samen activiteiten kunnen doen", legt projectleider Marleen Suurmeijer uit. ,,Te beginnen met elkaar bezoeken. De buddy's maken zich als het ware weer overbodig." Door fysieke beperkingen en het overlijden van vrienden en familieleden wordt de leefwereld van senioren steeds kleiner. Dit project beoogt nieuwe bronnen van sociale ondersteuning aan te boren.

Als dit experiment in een behoefte voorziet dan krijgt het een vervolg in de hele gemeente De Fryske Marren. Vorig jaar deed de thuiszorgorganisatie al een succesvol praktijkexperiment met het inzetten van au pairs bij ouderen. Ook hier ging het om studenten. 

(Op de foto van Hof en Hiem: Student Rim Veenstra houdt mevrouw Tetteroo gezelschap) 

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl