Menu

zoeken

Hoe gaat het nu met foto Geert SemploniusGeert Semplonius is al vanaf 1966 bij VVI betrokken. Eerst vanzelfsprekend als voetballer. “In de welpen speelden we, als negenjarigen, in die tijd al 11 tegen 11 op een groot veld“, zegt Geert over die beginperiode.

Naast het feit dat hij jaren in het eerste speelde (vanaf 16 jaar) was / is hij als vrijwilliger actief. Geert zelf zegt daarover: “Als eerste elftalspeler trainden we bijna allemaal een jeugdteam, dat was normaal. Johannes Hoekstra, Frans de Boer, Pier Semplonius, Piet Doedel, Piet de Vries en ga zo maar door, iedereen had een jeugdteam onder zijn hoede”.


Geert was 1 van de medeoprichters en redactie lid van het clubblad, zat in het jeugdbestuur en ook in het hoofdbestuur. Hij was wedstrijdsecretaris van RVLC en nog steeds van VVI. Als er bij de jeugd een team zonder trainer zat, dan was het Geert die zijn trainingspak aan deed en de helpende hand toestak. Hij regelt de scheidrechters voor alle thuiswedstrijden, fluit regelmatig zelf, zorgt voor de jeugd indeling en was jarenlang 1 van de vaste “VVI-gezichten” op zaterdag. Samen met zijn fietsmaat Johannes was hij er elke vrijdagmiddag om alles vast klaar te zetten voor de zaterdag. Hij was als “hulp terreinmeester” altijd aanwezig om te helpen bij het besproeien van het veld en zat uren “op’e knibbels” in het gras om de weegbree te verwijderen. En dan zijn we vast ook nog wel iets vergeten om hier te benoemen. Als je dan nu zo op een rij ziet staan wat Geert allemaal voor en bij VVI heeft gedaan dan is dat toch oprecht indrukwekkend te noemen en word je daar gewoon een beetje stil van."


Als Geert aan VVI denkt zijn de woorden die het eerst bij hem opkomen: Voetbal, Vriendschap en Idioterie. De laatste twee woorden hebben te maken met de grote groep mannen die al vele, vele jaren met elkaar optrekken en vanuit het met elkaar voetballen, uiteindelijke een groep vrienden zijn geworden.


Een van de leukste dingen die Geert bij VVI heeft meegemaakt sluit daar ook bij aan. Hij vertelt hierover: “In 2009 startte de KNVB met het 45 plus voetbal en de eerste keer dat we daaraan meededen, was één speeldag en we werden eerste die dag en daarmee de eerste kampioen van de drie noordelijke provincies. Het tweede jaar hadden we poulewedstrijden en vervolgens nog een finale dag en ook toen wederom eerste en mochten we in het najaar vier dagen naar Zeeland om te spelen om het kampioenschap van Nederland. Daar werden we uiteindelijk derde van Nederland. Die ploeg was dezelfde die nu nog steeds bij elkaar is om donderdags een biertje te drinken in de VVI-kantine en daar de wereldproblematiek bespreekt”.


Er zijn meer zaken waar Geert met genoegen op terug kijkt: “Hoogtepunten zijn toch ook altijd de optredens van de plussers op bruiloften en partijen. Niet eens zozeer de uitvoering, maar wel de avonden waarop we de teksten schreven. Als we op zo’n avond op dood spoor zaten en dan de inspiratie ver te zoeken was, werd er ontzettend veel onzin uitgekraamd en zie dan plots was er weer de inspiratie. Daarnaast was de ALS dag ook erg bijzonder. Zoveel mensen waren vrijwilliger en zoveel mensen kwamen kijken naar Ajax en dan na afloop een groot feest. Het leek wel een festival”.


Tenslotte wil hij nog graag het volgende kwijt: “Het afgelopen jaar was niet het gemakkelijkste jaar in het bestaan van VVI maar hoe het bestuur en ook het jeugdbestuur bezig is geweest verdient een dikke pluim. De jeugd kon zodra het mogelijk was weer trainen en onderlinge partijen spelen. Er werd veel georganiseerd. Hulde aan leiders en trainers. Daarnaast heeft ook het hoofdbestuur niet stilgezeten. Een oriënteringsrit, Sinterklaas, bingo, voetbalquiz, top 40 talkshow, draaiend rad, alles gedaan om de leden nog wat afleiding te geven. Nogmaals mijn complimenten daarvoor”.

(Foto: VVI)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!