Menu

zoeken

Sietze Bouma kopie 2Sietze Bouma woont in Sint Nicolaasga en is speler van het derde. Naast het voetbal is hij weleens aan het verbouwen. Favoriete positie is laatste man of voorstopper.

Wat betekent VVI voor jou?
VVI speelt al mijn hele leven een grote rol. Ik kom al jaren op dit sportpark en voetbal al mijn hele leven bij VVI.

Wanneer was je debuut?
Vanaf vijfjarige leeftijd speel ik voetbal, inmiddels ben ik 26 jaar lid van VVI. Alle jeugdteams doorlopen waarna ik een tijdje bij de selectie van het eerste heb gespeeld. Dit was mooi; trainen op niveau. Hierna in het tweede van VVI en inmiddels speel ik de meeste wedstrijden in het derde.

Wat was je mooiste en minste wedstrijd?
De mooiste wedstrijd was de kampioenswedstrijd, die vond tegelijkertijd plaats met de wedstrijd van de ‘oudjes’. Daarnaast de bekerfinale in de A’s, deze hebben we helaas wel verloren dus daarom ook één van de minste wedstrijden.

Mooiste herinnering aan VVI?
Mooiste herinnering is toch wel dat mijn pake, ook Sietze genaamd, VVI ooit heeft opgericht. Hierdoor voel ik mij wel vanaf jongs afaan al verbonden met de club.

Omschrijf jezelf als voetballer?
Harde werker, hard in het spel en leidend voor de ploeg.

Wat is jouw rol in het team?
Na Epke Gras ben ik de tweede aanvoerder maar eigenlijk leiden we het team vaak samen. Daarnaast altijd wel aanwezig bij feestjes en zorg ik voor de nodige gezelligheid.

Wat is het beste voetbaladvies wat je ooit hebt gehad?
Beste advies is van Arjen Postma geweest, hij heeft mij destijds aanvoerder van de A2 gemaakt. Van hem heb ik geleerd wat de rol van de aanvoerder inhoudt.

Wat was je mooiste doelpunt?
Mijn mooiste doelpunt was tijdens de wedstrijd met het derde tegen het vierde. Binnen vijf minuten maakte ik een eigen doelpunt goed door een prachtige bal vanaf de middellijn vol in de kruising te schieten.

Wat trainer Hans over mij zegt… dat ik een grote mond heb maar ook vast dat ik een harde werker ben.
Wat trainer Hans daadwerkelijk zegt…. Sietze is een sfeermaker en heeft dit seizoen het leiderschap van het derde opgepakt wat ook wel wat zegt over hem als persoon. Sietze is als voetballer een pure verdediger. De techniek wil hem nog weleens in de steek laten maar op gebrek van inzet kun je hem nooit betrappen. Als we hem wat vaker op training zien kunnen we hem misschien nog aan die inzet werken.

Wat zijn jouw doelen voor in de toekomst?
Zolang mogelijk blijven voetballen en misschien wel het langst spelend lid worden.

Favo voetballied?
Het warming-up nummer van Maradonna: Live is life.

(Foto: VVI)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!