Menu

zoeken

Tjitte Noppert interviewfoto 1In gesprek met Tjitte Noppert die zich als vrijwilliger al een aantal jaren actief inzet voor VVI.

Tjitte heeft zelf tot zijn negentiende gevoetbald in verschillende jeugdelftallen bij VVI. In 2002 is hij zijn eigen bedrijf gestart waardoor op de zaterdagen “dom wei” geen tijd meer over bleef. In 2010 kwam er weer wat meer tijd vrij waardoor het voetbal zijn weg weer terugvond. Eerst bij buurtdorp Langweer waarna hij weer terug kwam bij VVI. Door blessureleed is Tjitte uiteindelijk gestopt met voetballen nadat hij, met een knipoog, toch bijna het eerste heeft gehaald.

Toch stond Tjitte vanaf toen vrijwel elke zaterdag langs de lijn. Bij vele mooie wedstrijden zoals de kampioenswedstrijd tegen Zeerobben en de promotie wedstrijd naar de 2e klas stond hij tussen de “harde kern van VVI”. Het ontstaan van de harde kern van VVI ligt bij de bekerwedstrijd VVI tegen Loppersum. Samen met Age-Wim Bokma, Siebren Kuperus, Rein Hoekstra en broer Jan noppert organiseerde Tjitte de busreis richting Groningen. Met hen mee ging een tas vol vuurwerk wat bij het startschot van deze wedstrijd zorgde voor zowel veel spectacel als het begin van de “harde kern”. Tjitte kijkt vol enthousiasme terug op deze periode en is trots dat de harde kern nog ieder seizoen groeit.

Naast de harde kern heeft Tjitte ook een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de Business Club van VVI. Het idee ontstond bij een feestje van de Business Club van het Skûtsje van Langwar. Tjitte vormde samen met zijn broer Jan Noppert, Jan Westra als financiële man en later Johan Hoekstra het bestuur van de Business Club van VVI. Binnen een paar jaar tijd werden er door het bestuur aardig wat leden binnengehaald, inmiddels schommelt het aantal leden tussen 23 en 28. Een mooie ploeg waar zowel het bestuur als de leden van VVI zeker trots op mogen zijn!
Tjitte staat binnen de club ook wel bekend als technisch directeur en daar stemt hij lachend mee in. Samen met Karel Hiemstra spreekt hij spelers aan die een meerwaarde hebben voor het eerste elftal. Dit is een mooie, uitdagende klus want zo spreek je 30 spelers waarvan er uiteindelijk maar één daadwerkelijk komt en het kan ook dat je met tien spelers in gesprek gaat waarvan er hierna zes de aansluiting bij VVI vinden. Daar zit veel tijd in maar Tjitte doet het graag!

De vrijwilligers is wat deze club zo bijzonder maakt. Tjitte noemt namen als Yvonne Altenburg en Pieter Taconis die achter de schermen heel wat werk verrichten. Ook de jubileumscommissie die ondanks dat het feest dit jaar uitgesteld moet worden tóch een prachtige Zakenman bijlage uitbrengen, vindt Tjitte grote klasse.

VVI betekent “in protte” voor Tjitte. Naast zijn gezin en zijn werk is VVI toch wel echt zijn hobby. Een soort tweede liefde: ‘’Alle keren oft ik hjir de Stripe op rin, bin ik wer op skik’’. Als je op zaterdag de wedstrijd hebt gekeken en het laatste fluitsignaal klinkt en iedereen zijn of haar emotie heeft getoond, genieten we met z’n allen van een drankje en de muziek, daar word ik blij van!

(Foto: archief VVI)

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!