230514 Renado DronrijpEen iets slimmer Dronrijp won zondagmiddag 14 mei 2023 van Renado thuis in Sint Nyk, Het was een wedstrijd met belangen voor beide teams. Renado speelt om de derde periode te winnen, Dronrijp speelt voor het kampioenschap. Mede hierdoor, en natuurlijk vanwege de in de opening van dit stukje vermelde belangen, was de publieke belangstelling voor deze wedstrijd groot.

Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen kwamen er af en toe uit, en incidenteel leidde dit tot wat kansjes over en weer. In de 13e minuut scoorde Dronrijp de openingstreffer. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat Dronrijp daarna toch wat de overhand kreeg. Dat was niet zozeer het gevolg van verschil in kwaliteit en inzet (daarover konden we niks zeggen, dat was prima), maar meer het gevolg van het nét wat slimmer voetballen van de gasten. In de 21e minuut werd een fout in de verdediging genadeloos afgestraft: 0 – 2. Hoewel wij ook kansjes kregen werd een snelle en feilloos uitgevoerde counter van hen afgestraft, waardoor de stand nog voor rust 0 – 3 werd.

Na de rust veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Renado toonde veel inzet, maar werd op “sluwigheid” geklopt. Een van de eerste aanvallen van Dronrijp werd onreglementair gestopt. De toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 0 – 4.

Hierna zette Renado alles op de aanval. In de 76e minuut leidde dat tot een doelpunt. Een van richting veranderd schot belandde tegen de touwen. Echter, vlak daarna kwam Dronrijp op 1 – 5 door een ware klutsgoal. In de slotfase wist Renado nog een keer doeltreffend uit te halen, waardoor de eindstand op 2 – 5 kwam.

Slotsom: Dronrijp heeft de titel nog niet. Runner-up DTD won haar wedstrijd ook, waardoor het verschil tussen Dronrijp en DTD twee punten blijft, in het voordeel van Dronrijp. En Renado heeft de derde periode nog niet. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gaat zowel voor Dronrijp als voor Renado belangrijk worden.