230513 VVI 1 Workum1Op een zonovergoten zaterdagmiddag deden de mannen van het eerste elftal van VVI uit Idskenhuizen een grote stap richting lijfsbehoud in de 2e klasse KNVB. Dit gebeurde in een rommelige, spannende en niet hoogstaande wedstrijd tegen een ploeg uit Workum die graag een puntje mee naar huis had willen nemen.

In de eerste helft kon je merken dat de spanning er bij beide ploegen goed op zat, er ging veel fout, er was veel balverlies en er werden amper kansen gecreƫerd. De grootste kans was voor Workum dat in de 44e minuut tot 2x toe de bal niet langs doelman Jelle Jelsma kon krijgen. Ruststand derhalve 0-0.

Na de rust voetbalde VVI bij vlagen wat beter, maar de wereldgoal van Kevin Meijer kwam eigenlijk uit het niets. Een schitterende schot, van een meter of 25, verdween over de doelman heen in de goal. Daarna kreeg VVI een aantal kansen en 1 daarvan werd door invaller Gadze Feenstra prima in de hoek geschoven. Met nog 10 minuten te spelen leek de buit binnen maar toen kregen de gasten uit Workum een penalty. Opnieuw bewees doelman Jelle Jelsma dat hij in uitstekende vorm verkeerd. Hij pakte de penalty en zorgde er daarmee voor dat het geen hectische slotfase werd. Eindstand 2-0.

Omdat de uitslagen bij de andere wedstrijden gunstig uitvallen voor VVI ,is de kans dat de oranjehemden ook volgend jaar in deze klasse spelen, een stuk groter geworden.

Volgende week gaan we met z' n allen naar Joure waar voor VVI de laatste  competitie wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld tegen het al gedegradeerde SC Joure. Aanvang 15.00 uur.