230304 Wolvega VVI 2Belangrijke punten heeft het eerste elftal van VVI zaterdag mee uit Wolvega meegenomen. De oranjehemden wisten met het nodige geluk en enig kunst en vliegwerk de voorsprong van 1-2 vast te houden. Erg belangrijke punten, omdat in deze competitie vijf ploegen, waaronder VVI, met 21 punten op een gedeelde vijfde plek staan. Erg spannend dus.

Na twee weken met alleen maar oefenwedstrijden trad het eerste elftal van VVI aan in en tegen Wolvega. De thuisploeg begon uitstekend, zette VVI behoorlijk onder druk. Het was vooral aan keeper Jelle Jelsma te danken dat de achterstand na 20 minuten spelen nog maar 1- 0 was. Daarna begon VVI iets meer te voetballen en uit de eerste de beste kans scoorde Thom van Lingen 1-1.

Dezelfde Thom van Lingen faalde tien minuten later vanaf 11 meter en dus leken de ploegen met een 1-1 stand de rust in te gaan. Toch wist VVI nog te scoren; een als voorzet bedoelde bal van Eelke Faber, waaide tot ieders verbazing de goal in en dus was de ruststand 1-2.

Na de thee waren de ploegen lange tijd in evenwicht zonder echt tot kansen te komen. FC Wolvega gooide er richting het eind nog een schepje bovenop en dus werd het een hectische slotfase met gele kaarten, lange ballen en spannende situaties voor het VVI-doel. Met ook nog een beetje geluk hielden de oranjehemden de 1-2-voorsprong vast

Volgende week komt koploper Burgum langs in Idskenhuizen, aanvang 14.30 uur.