HEERENVEEN--Sportpark Skoatterwald,CissyvanMarxveldlaan  Voetbal eerste klasse F, zondag Heerenveen-Nieuw Buinen  Debuut Heerenveen in eerste klasse  FOTO: Veel te doen voorde verzorger van Heerenveen veel kaarten en blessures.                                                                         Het eerste team van Voetbalvereniging Langweer moest dit weekend tegen Kuinre van oud-trainer Jan de Wolff. Terwijl de Vriendjes- en vriendinnetjesdag een hoogtepunt werd, eindigde de wedstrijd in een debâcle. Langweer verloor met 2-7.

De spelers van de thuisploeg begonnen direct al matig. In de vioerde minuut kwam een verkeerde uitspeelpass van Langweer bij de spits van Kuinre, die de bal in het doel krulde (0-1). Vijf minuten later schoot Davey Hendriks net naast. Een geweldige dieptepass van Folkwin Elsinga op Sander Drost volgde, maar diens voorzet werd door Davey Hendriks over geschoten. Verschillende kansen volgden.

De rust gaat in met 0-1 Gelijk na rust haalt een Kuinre speler uit en het is alweer 0-2. In de 48e min een schot van Sander Drost in de handen van de keeper. Er kwamen steeds meer vriendinnetjes naar het veld , maar het voetbal werd slechter. De jongste speler van Langweer, Laas Spannenburg, kwam over de linkerkant voor doel, maar zijn schot kwam boven op de lat.

Twee wissels deden Langweer geen goed. De organisatie was weg en Langweer werd in twee minuten tijd van het kastje naar de muur gestuurd. Het werd al gauw 0-4. In de 61e min trok René Feenstra aan de handrem en haalde een speler onderuit. Een penalty volgde (0-5). Langweer was van slag en Kuinre kwam in de 70e minuut op 0-6. In de 75e min werd een kopbal van Pieter Bloemendaal van de lijn gehaald. En dan is het eindelijk raak voor Pieter Bloemendaal in de 77e minuut na een voorzet van Thomas de Jong (1-6). Twee minuten later ging een schot van Davey Hendriks over. In de 86e minuut ging de keeper van Kuinre in de fout en werd het 2-6. Keeper Jesse Bloemendaal zal hebben gedacht, dat kan ik ook en zodoende werd de eindstand 2-7.

Conclusie: Een wedstrijd om gauw te vergeten. Al met al zit Langweer nog steeds in de opbouwfase. Eerst twee weken vrij, misschien nog wat oefenwedstrjiden en dan wacht op 12 maart om 14.00 Wispolia van oud-trainer Guido Pen.