VolleybalSINT NICOLAASGA - Nog aan het nagenieten van de 5 punten van vorige week wist DIJEMAGO SNVV ook dit keer met de winst er van door te gaan. De dames van SNVV namen het op tegen Lycurgus DS 2 uit Groningen. Er werd door beide teams hard gestreden om een ronde verder te komen in de beker. Uiteindelijk was het SNVV die een plekje in de kwartfinale wist te bemachtigen.

Met een ruime selectie begon de ploeg van trainer-coach Bouwen Bouma aan de eerste set. De dames van SNVV hadden versterking van het tweede en derde mee. Klaske Sikkes begon met de opslag en al snel stond er een 10-0 voorsprong op het scorebord. Even leek Lycurgus wat dichterbij te komen door onnodige fouten aan de kant van de thuisploeg, maar uiteindelijk trok SNVV aan het langste eind en won met 25-23 de eerste set.

De eerste set was binnen maar voor de volgende set moest er wel een tandje bij. Lycurgus liet duidelijk merken dat ze zich niet snel gewonnen gaven. De tweede set startte coach Bouwen Bouma met dezelfde opstelling. Er werd een degelijk spel gespeeld door de thuisploeg. Er was veel aanvalsvariatie en spelverdeler Klaske Sikkes wist de driemeteraanval goed te benutten. Deze set werd met 25-22 gewonnen door SNVV.

Set voldoende
Bij een bekerwedstrijd gaat het om de eerste 3 gewonnen sets. SNVV hoefde dus nog maar 1 set te winnen om zich te plaatsen voor de kwart finale. Helaas werden de dames van Sint Nyk wat te makkelijk. Er werden veel onnodige fouten gemaakt door ballen uit of in het net te slaan. Halverwege de set kwamen Yvonne Brinksma en Meke Lenis in het veld. Laatstgenoemde maakte meteen duidelijk dat ze wilde winnen en sloeg de eerste bal keihard binnen. Toen de thuisploeg met 18-24 achter stond kwam Yvonne Brinksma aan de opslag. Dankzij haar mooie service-serie wisten de Sint Nyksters het nog vol te houden tot 23-24. Helaas voor De Sint Nykster dames maakte Lycurgus nog het laatste punt en haalde daarmee de set binnen.

De verloren set wilde de ploeg van Bouwen Bouma snel vergeten en vol goede moed startten ze de vierde set. Klaske Sikkes begon met de opslag. Alsof het een kopie van de eerste set was, stond de thuisploeg in no time met 10-0 voor. Dit gaf vertrouwen. Er werden mooie punten gemaakt en Lycurgus leek het een beetje op te geven. Halverwege de set kwam Ingrid Altenburg op de spelverdeling en zij wist de aanvallers goed te vinden. Deze set werd redelijk eenvoudig binnengeslagen en won SNVV met 25-10.

Met een mooie 3-1 winst wisten de Sint Nyksters deze wedstrijd te winnen. Daarbij nog een compliment aan Yvonne die deze wedstrijd wist te spelen zonder een netfout te maken. De volgende competitiewedstrijd wedstrijd vindt zaterdag 28 januari om 18.30u plaats in de Doniahal.