Logo

snvvLEEUWARDEN - De eerste winst van de tweede seizoenshelft is binnen. En wat voor winst, een 0-4 winst op de dames uit Leeuwarden van VC058. Met deze 0-4 winst halen de dames van SNVV voor het eerst dit seizoen alle 5 punten binnen.

In set 1 begonnen de dames van Sint Nyk sterk. Er was veel variatie in de aanvallen en er werden mooie reddingen gedaan in het achterveld. De set werd gewonnen met 21-25.

Tijdens de time-out werden de spelers weer op scherp gezet. In de vorige wedstrijd tegen VC058 was de eerste set ook voor SNVV, maar werd er hierna met 1-3 verloren. Dat mocht deze wedstrijd niet weer gebeuren. Dezelfde dames als set 1 werden opgesteld. De beide ploegen gaan gelijk op maar door meer service druk en minder fouten wint SNVV de set met 23-25.

0-2 voor in sets, deze strijdlust moest worden doorgezet in set 3. Wederom in deze set gaat het gelijk op, maar toch staat Sint Nyk met 24-21 achter in punten. Totdat Sanne Baarda aan de opslag komt. Het publiek van Leeuwarden gaat achter hun team staan en begint te schreeuwen en joelen. Dit geeft Sanne alleen maar meer energie en ze scoort 5 punten met haar opslag. Deze set wordt dan ook gewonnen met 24-26.

Set 4 begint niet goed bij de dames van Sint Nyk. Na een aantal minuten staat er 10-0 op het scorebord. Toch blijft het geloof en de rust er bij de ploeg. Klaske heeft een prachtige serve serie en dan staat het opeens 10-7. Hierna blijft het gehele team vechten voor elk punt en wint SNVV met 20-25.

Aankomende week staan er 2 thuiswedstrijden op het programma. Donderdag wordt er een bekerwedstrijd gespeeld in de Doniahal om 20:30 uur tegen Lycurgus dames 2. Zaterdag de 28ste wordt om 18:30 uur de derby gespeeld tegen DBS Balk in de Doniahal.