snvv sneek 3 125SNEEK - De wedstrijd tegen VC Sneek DS 4 stond zaterdag 17 december op de planning. De dames van Sneek stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op een 6e plek. De dames van Sint Nyk zijn door de overwinning van vorige week een plekje gestegen en stonden op de 11e plek.

De dames begonnen de wedstrijddag met een poppeslok bij Marise Agricola. Waarna ze vol goede moed, maar met een kleine selectie, richting Sneek zijn vertrokken. Door het geringe aantal speelsters konden ze gelukkig rekenen op Carin Kramer uit Dames 2.

Het spelverloop van de eerste set ging gelijk op maar doordat SNVV wat scherpte miste, trok Sneek deze set naar zich toe. De set werd verloren met 25-20.

De tweede set was rommelig met veel eigen fouten aan de kant van SNVV en hierdoor kwam Sneek goed in de wedstrijd en won deze set terecht met 25-12.

Gelukkig konden de dames uit Sint Nyk de neuzen weer dezelfde kant op krijgen en wisten ze; het is erop of eronder. Met veel vechtlust zijn de dames de 3e set begonnen en door een goede serviceserie kwamen ze al snel op een 7-0 voorsprong. Het was een set met lange en mooie rally’s. Waarin de eerste twee sets nog veel eigen fouten werden gemaakt, wisten ze dit deze set te beperken. Het werd nog even spannend maar de dames wisten het hoofd koel te houden en trokken aan het langste eind door te winnen met 25-27.

Het doel was in de 4e set duidelijk; er moest gewonnen worden om een 5e set te gaan spelen. De dames wisten hetzelfde spel als in de 3e set te spelen waardoor er nipt werd gewonnen met 23-25.

De allesbepalende 5e set; de dames zaten in de winningmood omdat ze zich van een 2-0 achterstand terug hadden geknokt. Dit vertrouwen betaalde zich uit in goed volleybal. Door mooie reddingen en smashes werd de set met 11-15 gewonnen.

Knap hoe de dames zich hebben gerevancheerd en de drie punten mee naar St Nyk hebben genomen. Deze punten zijn ook hard nodig want de strijd onderaan in de 3e divisie is erg spannend. In het nieuwe jaar zal de strijd in de competitie weer losbarsten. 14 januari speelt DIJEMAGO Dames 1 een thuiswedstrijd tegen De Bevers DS 1 om 18:30 uur.