geelwit renado 1 2 6NES (Ameland) Met prima voetbal heeft Renado zondagmiddag Geel Wit verslagen met 1 – 2. Met name de tweede helft was het aanzien meer dan waard en de overwinning was dan ook dik verdiend.

In de eerste helft was het zoeken naar de juiste balans in de ploeg. Geel Wit speelde met veel mensen op het middenveld zodat de bal moeilijk bij de Sint Nykster voorwaartsen kwam. Toch was het Renado dat op voorsprong kwam door een prachtig doelpunt van Martijn van der Heide. De Renado spits schoot de bal met veel gevoel op het doel en met een curve de bal in de uiterste hoek in het doel zag draaien. Van der Heide was deze middag één van de opvallende speler met veel inzet was hij  vaak ongrijpbaar voor de Geel Wit verdedigers. Geel Wit kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte door een misser in de Renado defensie en doelman Pieter de Vries passeerde. Doelman de Vries speelde overigs deze middag een foutloze partij

Met een wat andere veld bezetting begon Renado sterk aan de tweede helft. De meegereisde Renado supporters gingen er eens goed voor zitten. Van de koude zeewind hadden ze weinig last; het spel van Renado hield hun warm. Jetze Zijlstra maakte zijn mindere eerste helft meer dan goed en speelde in het tweede deel een puike partij. Na een blessure periode was ook Guus Bax weer van de partij. Het was Henno Hogeling die als invaller voor de moegestreden Rowin de Wolff koud twee minuten  in het veld kwam en met een prachtig schot de bal in het net achter de Geel Wit doelman schoot. Renado bleef alert en bleef de bovenliggende partij. Met Jetze Zijlstra en Frits de Jong als controleurs bleef het een prachtig en enerverend duel wat uiteindelijk resulteerde in een dik verdiende 1-2 overwinning voor de Sint Nyksters.

Op de boot terug werd nog lang nagepraat over deze overwinning met in de banken een glunderende technische staf die de wedstrijd komende week nogmaals kan bekijken tijdens de videopresentatie welke apparatuur zij van de Club van 100 hebben gekregen.