22052022friesland renado 2 1 12LEEUWARDEN -  Ondanks het 2–1-verlies van Renado tegen Lvv Friesland hebben de Sint Nyksters een prima wedstrijd gespeeld. De meegereisde supporters zagen een ploeg dat met veel inzet speelde en zeker een puntje had verdiend. De scheidsrechter, die een ongelukkige wedstrijd floot, keurde twee doelpunten af wegens buitenspel, waarbij de gelijkmaker geheel onterecht was.

Renado was zeker niet de mindere in Leeuwarden. Friesland was fysiek sterker, maar Renado zette daarbij een wilskracht tegen over wat Friesland de nodige moeite kostte. De verdediging van de Sint Nyksters gaf weinig kansen weg en de meegereisde supporters zagen dan ook een aantrekkelijk duel, dat in de eerste helft met 0-0 werd afgesloten.

De tweede helft was niet veel anders. Een voor elke meter strijdend Renado kreeg kansen en zelfs een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Net als in het thuisduel een paar weken geleden kwam Renado op achterstand toen een vrije trap vanaf 18 meter in één keer achter Pieter de Vries werd geschoten. Net als in de thuiswedstrijd stond de muur ook nu niet goed. De fout werd ook vandaag keihard afgestraft.

Met de voorsprong werd het aan de Leeuwarder zijde niet sportiever op. De altijd zo rustige en sportieve Renado-grensrechter Watze Bilstra ontstak in woord en gebaar in woede en vroeg om sportiviteit nadat er weer een speler van Friesland op de grond ging zitten. Met nog ruim vijf minuten spelen werd Renado benadeeld door wederom een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Volgens omstanders was dat het zeker niet. Rudi Postma scoorde nog wel de aansluittreffen, maar het verdiende gelijkspel kwam er niet.

Door het 3-0-verlies van Oosterlittens kan Renado de twee laatste duels vrijuit spelen. Zondag komt Trynwâlden op bezoek. Een week later volgt het laatste duel uit tegen Read Swart.

Zeker het laatste thuiswedstrijd verdiend deze jonge nieuw ploeg de support van de grote schare trouwe toeschouwer als waardering  Het ging dit seizoen niet altijd even  gemakkelijk maar de strijd maakt veel goed en de inbreng van een aantal jonge talenten geeft hoop voor de toekomst

22052022friesland renado 2 1 322052022friesland renado 2 1 422052022friesland renado 2 1 522052022friesland renado 2 1 622052022friesland renado 2 1 722052022friesland renado 2 1 822052022friesland renado 2 1 922052022friesland renado 2 1 1022052022friesland renado 2 1 1122052022friesland renado 2 1 12