vvi desz 22Johannes Lindeboom scoorde de 0-1 voor de IdskenhuistersKOLLUM - Na de teleurstellende thuiswedstrijd van vorige week stond er een heel ander VVI op het veld tegen titelkandidaat Kollum.

VVI speelde goed, kreeg direct een paar goede kansen en het was dan ook niet vreemd dat Johannes Lindeboom na een half uur de 0-1 scoorde. Nadat Jelle Jelsma een knappe redding moest verrichten, kreeg VVI een penalty. Deze werd benut door topscoorder Davey Lohman: 0-2. Dit was ook de ruststand.

Zoals wel vaker schoot VVI na de rust uit de startblokken en binnen een minuut was het weer Davey die de 0-3 op het bord zette. Eigenlijk was hiermee de wedstrijd wel min of meer gespeeld. VVI kreeg nog een paar prima kansen en in de 60e minuut weer een penalty. Natuurlijk scoorde ook nu Davey weer: 0-4. Vanaf dit moment gebeurde er niet heel veel meer en was het alleen voor de statistiek belangrijk dat Kollum de eer redde in de 84e minuut en de eindstand daarmee op 1-4 bepaalde. Een prachtige, zeer verdiende overwinning voor de mannen uit Idskenhuizen.

Volgende week komt koploper 't Fean 58 op bezoek in Idskenhuizen en kan daar bij winst kampioen worden. Een prachtig affiche, dus komt allen! Aanvang 14.30 uur.

(Foto: archief De Zakenman)