Renado akkrum 0 2 13SINT NICOLAASGA -  Akkrum heeft zonder zich echt te moeten inspannen gemakkelijk  met 0-2  van Renado weten te winnen. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld.  De Sint Nyksters speelden slap en slordig en hadden  geen enkele kans  tegen een beter en agressiever voetballend Akkrum.

Renado had een livestream geregeld om de wedstrijd toch aan het trouwe publiek te laten zien. Wat de cameraman en verslaggever probeerden ook zij zagen een Renado dat niet in hun spel wist te komen. Het was aan doelman Pieter de Vries, die wederom een prima indruk achter liet, te danken dat Renado niet na 10 minuten achterstond met een prachtige safe tikte hij de bal uit de kruising. Pas in de 15 minuut kwam de eerste aanval van Renado  Akkrum kwam na 25 minuten op voorsprong nadat de verdediging verzuimde tot driemaal toe in te grijpen en Akkrum op voorsprong kwam.

Consternatie in de allerlaatste minuut toe de bal over de achterlijn rolde  maar Akkrum toch de bal nog voorschoot. Renado stopte maar de bal werd nog in het doel geschoten. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter na de middenstip en keurde de goal goed. Renado reageerde furieus en wees de scheidsrechter naar de Renado linesman . Na rijp beraad herriep zij haar beslissing.

De tweede helft was amper 3 minuten aan de gang of Akkrum kreeg alle ruimte en scoorde de 0-2. Wat Renado ook probeerde het lukte maar niet deze middag. Ook met een klein slot offensief lukte het niet om de aansluittreffer te forceren zodat Renado op een nederlaag werd getrakteerd tegen een beter Akkrum. Daar konden de mannen van de livestream niets aan veranderen ondanks hun enthousiasme bovenop de steiger.

Komende week staat het uitduel tegen Dronrijp op het programma. Het is maar afwachten of ook dit duel wel doorgaat nu het amateurvoetbal mogelijk vroegtijdig aan de winterstop kan beginnen.

(Foto’s : De Zakenman)