sc joure vvi 1 3 1JOURE -  VVI bleek in Joure het meest effectief te zijn de Idskenhuisters wonnen de derby tegen SC Joure met 1 – 3. Op de Hege Simmerdyk werd het geen echte beste wedstrijd, maar door de entourage en met de steun massaal meegereisde supporters  was de overwinning verdiend. Al had VVI daarbij de hulp van de Joure doelman bij nodig die met een onbesuisde actie Thom van Lingen onderuit liep. De daarbij toegekende strafschop werd het kantelpunt in de wedstrijd.

De sfeer zat er goed in. Traditioneel zorgden de harde kern van VVI nu ook de oranjewolken. In de openingsfase hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Joure was feller en  was niet van plan om de zeperds van vorige duels te herhalen. Het was VVI dat het eerst scoorde. Uit een corner was het Hans Semplonius die met een prachtig kopbal die scoorde. VVI kreeg nog een aantal prachtige kansen. Zo schoot Davey Lohman de bal in, maar een katachtige reactie van de Joure doelman voorkwam de 0-2 .Joure kwam na ruim 20 minuten op gelijke hoogte toen de VVI defensie slap reagerende en VVI doelman Jelle Jelsma door de Jouster Stijn Terpstra met een schuiver passeerde. Joure gooide na de gelijkmaker er een schepje boven op, maar profiteerde niet van de geboden ruimt op de flanken en werd niet echt gevaarlijk.

Ook in de tweede helft was het oppassen door een fel Sc Joure voor VVI. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam in de 59ste minuut toen de Joure doelman Thom van Lingen binnen de zestien omver liep. Davey Loman benutte deze buitenkans en na de 1-2 kreeg VVI meer lucht. Trainer Bas Bijen schreeuwde zich schor langs de lijn om VVI bij de les te houden. In de 70ste minuut kwam de bevrijdende goal voor VVI toen uit een afgeslagen corner Thom van Lingen met binnenkant voet de bal perfect over iedereen heen in het dak van het doel schoot. Joure was aangeslagen en kon in de laatste 20 minuten geen vuist meer maken. Zonder al te veel problemen kon VVI  de wedstrijd op slot zetten. Dit gaf de harde kern van VVI de gelegenheid om het spandoek te ontrollen met de tekst “BAS we binne DICK op skik”  met een knipoog naar het verleden.

(Foto’s: De Zakenman)

sc joure vvi 1 3 2sc joure vvi 1 3 4sc joure vvi 1 3 5sc joure vvi 1 3 6sc joure vvi 1 3 7sc joure vvi 1 3 8sc joure vvi 1 3 9sc joure vvi 1 3 10sc joure vvi 1 3 11sc joure vvi 1 3 13sc joure vvi 1 3 14sc joure vvi 1 3 15sc joure vvi 1 3 16sc joure vvi 1 3 17sc joure vvi 1 3 18