Logo

balk snvv 3 2 1BALK – De tweede uitwedstrijd van DIJEMAGO S.N.V.V stond op het programma tegen DBS balk om 19:00u in de Trimme. Kon S.N.V.V de prachtige winst van vorige week voortzetten? Na een thriller van een vijfde set trok S.N.V.V helaas aan het kortste eind. Toch werd er met vlagen goed gespeeld. (setstanden 9-25, 25-9, 25-17, 18-25, 15-13).

Door afwezigheid van Marise Agricola was het aan Ingrid Altenburg de taak om alle aanvallers van set-ups te voorzien. Groot compliment aan Ingrid Altenburg dat ze dit zo goed oppakte. De wedstrijd begon voor de sint nyksters met veel service druk en sterk verdedigend werk. Na een 7-1 achterstand wisten de dames van SNVV de stand om te buigen naar een 9-25 winst! Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. De coach waarschuwde nog wel: “we moeten scherp blijven, verwacht vooral niet dat dit zo makkelijk blijft gaan”.

Helaas konden de dames uit het eerste het makkelijke spel niet vast houden. De ballen werden niet meer afgemaakt en ze kwamen onder druk te staan door de service van de tegenstander. Aan het eind van de set werd er nog gewisseld maar helaas mocht dit niet baten. Dit keer was het de kant van S.N.V.V dat verloor met 25-09.

De opstelling van S.N.V.V bleef ongewijzigd en ze gingen met volle moed de derde set in. Toch werden er teveel foutjes gemaakt aan de kant van S.N.V.V. Smashes werden in het blok geslagen en verdedigend kwamen de ballen niet netjes meer bij de spelverdeelster. Daarnaast werden er onnodig opstellingsfouten gemaakt. Alle fouten bij elkaar opgeteld waren teveel aan de kant van S.N.V.V en deze set werd verloren met 25-17.

Maar er was nog hoop, namelijk een vierde set. Al snel werden de eerste punten aan de kant van S.N.V.V gemaakt en ze wisten deze voorsprong te behouden. Goede servicedruk en een sterk blok zorgde er onder andere voor dat DBS het lastig kreeg. Het geloof bij S.N.V.V kwam weer terug en ze wisten de set te winnen met 18-25.

Toen de alles beslissende vijfde set. De punten liepen gelijk op. Met een kleine achterstand aan de kant van S.N.V.V werd er van veld gewisseld. De dames van S.N.V.V moesten nu alles geven. De spanning liep hoog op en ook een volle zaal liet zich luid en duidelijk horen. Helaas verloor S.N.V.V nipt de set met 15-13.

De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 9 oktober tegen Bolsward DS 2. Dit beloofd een mooie wedstrijd te worden aangezien ze altijd erg aan elkaar gewaagd zijn. De aanvang is 18.30 uur in de eigen Doniahal