190921 renado langweer 5 0 6SINT NICOLAASGA  -  Het bekerduel  van Renado tegen Langweer is zondagmiddag geen spannend duel geworden door voor was Renado een maatje te groot. De Sint Nyksters wonnen de derby met 5-0.

Toch werd het een prachtige voetbalmiddag. De wedstrijd tekende zich met een heerlijke voetbalsfeer waarbij het 'ouderwets' gezellig langs de lijn werd. De meegereisde Langweerders zagen het soms allemaal iets anders, maar waren het er over eens dat Renado verdiend heeft gewonnen.

Het werd in de 18e minuut 1 – 0 voor Renado  nadat door Langweer de bal uit het doelgebied de werken was het Menno Hartlief die de Sint Nyksters op voorsprong schoot. De druk bleef groot op het Langweer en tot tweemaal toe werd de bal van de doellijn gehaald.

De tweede helft was voor Renado dat met een goede combinaties door de Langweer defensie sneed. Wat na 90 minuten resulteerde in een terechte eindstand van 5- 0. De overwinning van Renado betekende niet dat ze doorgaan in het bekerduel. Door een 4 – 7 overwinning van Kraggenburg op de Kuinre gaat Kraggenburg als groepswinnaar door in het bekerduel. Voor Langweer en Renado rest volgende week de competitie start. Langweer start thuis tegen Warga en de ploeg van Johan van Slooten mag uit tegen Trynwâlden starten.

(Foto’s: De Zakenman)

190921 renado langweer 5 0 1190921 renado langweer 5 0 2190921 renado langweer 5 0 4190921 renado langweer 5 0 5190921 renado langweer 5 0 6