Logo

De vierhonderdmeterbaan van ijsstadion in Thialf baadt in een zee van licht. De lampen hangen aan het plafond.LANGWEER – Vijf schaatsers en twee begeleiders van schaatsteam Reggeborgh mogen donderdag weer uit quarantaine. De ploeg huisde sinds vorige week donderdag in het vakantiepark in Langweer, na vaststelling van corona bij ploeggenoot Kjeld Nuis.

Het schaatsteam Reggeborgh heeft zich na de bekendmaking van de besmetting teruggetrokken in Langweer. ,,We konden niet in een hotel terecht”, zegt teammanager Henk Schra, ,,Bauke Jonkman had, vanwege de annuleringen van Duitse gasten, plek voor ons in het villapark. De schaatsers hadden fitnessspullen, fietsen en de schaatsplank mee. We hebben hier een deel van de training voort daarom kunnen zetten.’’

Voor vertrek naar de schaatsbaan in het Duitse Inzell, was de hele ploeg en begeleiding getest. Alle uitslagen waren op dat moment negatief. Nuis is vorige week dinsdag nogmaals getest, omdat hij lichte klachten had. Conform de protocollen van NOC*NSF is hij sindsdien in afzondering geweest. Donderdag bleek de schaatser besmet te zijn met het coronavirus.

Schaatsers Michel Mulder, Ireen Wüst, Kjeld Nuis en trainer Gerard van der Velde hebben de quarantaine thuis uitgezeten.

Lees ook: Reggeborgh zit tijd uit in Langweer: 'Klap kwam wel even binnen'

(Foto: Noordoost.nl)

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl