snvv sneek 3 125BOLSWARD - De dames van SNVV moesten afgelopen zaterdag in Bolsward spelen.  VC Bolsward is altijd een goed stabiel team waar SNVV altijd 5 setters tegen speelt. Dus dat beloofde wat. Bouwen Bouma moest het dit keer doen zonder de gebleseerde Marise Agricola doen. Gelukkig kon Bouma over Klaske Sikkes beschikken als goede vervanger op de spelverdeling.

De eerste set verliep erg stroef. De dames uit Bolsward hadden een sterke serve en zo kwam SNVV snel op een achterstand van 2-10. Gelukkig pakten de dames van SNVV de draad weer op. De passes kwamen weer bij de spelverdeelster. Klaske bediende hierop de buiten en de midden. Er werden weer punten gescoord. Helaas werden de 8 punten achterstand niet meer ingehaald en werd de 1e set verloren met 25-19.

Doordat de laatste helft van de 1e set goed werd gespeeld, kon SNVV met veel zelfvertrouwen met de 2e set starten. Deze set werd er met vlagen zeer goed gevolleybald. De dames uit Bolsward kregen geen grip meer op de wedstrijd. SNVV vocht voor haar punten en het geloof was er weer. De 2e set werd gewonnen met 23-25.

De 3e set zag er weer goed uit. De dames uit Sint Nyk wisten de gaten in de Bolswarder verdediging te vinden. De aanvalsters maakten prachtige punten. VC Bolsward lieten de teugels iets teveel vieren en hierdoor profiteerde SNVV weer van. De 3e set werd gewonnen met 22-15. Een 2-1 voorsprong mochten de dames van SNVV niet meer weggeven.

Met volle moed en zelfvertrouwen werd met de 4e set gestart. Helaas gooide VC Bolsward roet in het eten en de aanvalsters uit Bolsward scoorden nu aan de lopende band. SNVV raakte de grip kwijt in de 4e set en deze ging verloren met 13-25.

Weer een 5e set. Deze 5e set ging geheel gelijk op. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Helaas maakten de dames ut Sint Nyk net 2 fouten teveel. Zo moesten ze de winst weggeven en verloren de 5e set nipt met 15-13. Erg jammer, dit keer geen winst met een 5e set.

Volgende week, zaterdag 3 oktober spelen de dames weer een thuiswedstrijd  in de vertrouwde Doniahal tegen S.V.I D1 om 17.00 uur.