270920 geel wit renado 24Ballum – Een zelfverzekerd Renado heeft op Ameland de tweede competitie wedstrijd overtuigend met 2- 4 gewonnen van Geel Wit.  Zeker de eerste helft speelde ploeg met beleving  en revancheerde zich zeker van de wedstrijd tegen de kansloos verloren wedstrijd tegen DTD.

Trainer Johan van Slooten had het elftal ten opzichte van vorige week op een aantal plaatsen gewijzigd. Jens Talsma stond vanaf de aftrap in de spits en Guus Bax kreeg een plaats aan de zijkant. Door het gemis van Arjen Postma stond Rudi Postma meer centraal. De omzetting slaagde zeker. Jens Talsma was de stoorzender en creëerde zo extra ruimte voor Renado. De Sint Nyksters raakt niet in paniek toen na drie minuten een wonderschone toevalstreffer keeper Pieter de Vries verraste. Binnen een minuut werd Guus Bax de hoek in gestuurd en zijn voorzet werd door Rick van Veen in het doel gewerkt.

Renado bleef prima geconcentreerd combineren. In de zestiende minuut kreeg Renado een vrije trap die verassend breed werd gelegd. Het was Rudi Postma die verwoestend van 25 meter uithaalde en de bal in de bovenhoek achter de Geel Wit keeper schoot. Postma zorgde in de 33ste minuut ook voor de 1 – 3 toen hij uit een afgeslagen corner de bal in één keer op de schoen kreeg en wederom de meegereisde Renado supporters op de bank kreeg met deze klasse actie.

Geel Wit probeerde in de tweede helft meer druk op Renado te zetten. Het werd wat rommeliger, maar echt in gevaar kwamen de Sint Nykster niet. De verdediging met Frits de Jong en Jetze Zijlstra centraal hielden hun hoofd koel en ook doelman Pieter de Vries speelde een puike partij. Hij reageerde alert op de hoge voorzetten van geel wit. In de 69ste minuut werd het 1 – 4 toen Guus Bax de bal  vanuit de verdediging hoog over iedereen naar voren schoot. Jens Talsma reageerde prima en met een paar verrassende bewegingen passeerde hij de Geel Wit keeper. In de slotminuten werd de eindstand 2 – 4 toen Frits de Jong werd verrast en Geel wit alsnog een keer scoorde wat het enige foutje van De Jong deze middag was.

De meegereisde supporters hebben deze middag zich uitstekend vermaakt op het mooie Waddeneiland met het elftal dat zeker een pluim verdiende voor hun inzet.

Zondag komt Thor uit Lippenhuizen op bezoek. Thor kreeg zondagmiddag met 0 – 7 klop van Mildam.

270920 geel wit renado 3270920 geel wit renado 14270920 geel wit renado 20270920 geel wit renado 23270920 geel wit renado 28270920 geel wit renado 44270920 geel wit renado 50270920 geel wit renado 52270920 geel wit renado 53270920 geel wit renado 54