renado dtd 1 4 14SINT NICOLAASGA - Renado is de competitiestart teleurstellend begonnen. Thuis werd met 1 – 4 verloren van DTD. De ploeg van Johan van Slooten begon goed, maar na het uitvallen van Siebren Zijlstra zakte Renado ver terug en was aan de uitslag niet veel af te dingen.

Renado begon goed aan de wedstrijd en was zeker niet de mindere van DTD. Renado kwam in de achttiende minuut op voorsprong door goed doorzetten van Siebren Zijlstra. Die scoorde vervolgens op een bijna onmogelijke hoek via de binnenkant van de paal. De wedstrijd kantelde helemaal toen, de tot dan beste man van het veld, Siebren Zijlstra de bal ongelukkig hard op zijn pols kreeg. Zijlstra moest naar het ziekenhuis. Voor zover het laat aanzien met een polsbreuk. Langzaam vloeide de pit uit het team. DTD kwam in de 40ste minuut  kopend op gelijke hoogte.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen een vrije man van DTD geen strobreed in de weg werd gelegd. Beheerst wist hij de bal achter Renado doelman Pieter de Vries te schuiven. Het lukte Renado niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De foutieve passes stapelde zich op en bleef het rommelig. Een verkeerd opgestelde muur werd in de 77ste minuut langs de muur geschoten en in  het doel verdween. DTD maakte er in de slotminuut nog 1 – 4 van en bezorgde zo Renado de eerste competitie nederlaag.

Komende wedstrijd kan Renado zich op Ameland revancheren tegen Geel Wit. De Amelanders verloren ook hun eerste duel met 4 – 1 tegen VC Trynwâlden.

renado dtd 1 4 2renado dtd 1 4 9renado dtd 1 4 13renado dtd 1 4 22renado dtd 1 4 32renado dtd 1 4 40renado dtd 1 4 51