vvi zuidwolde 4 0 42IDSKENHUIZEN – Door een 4 – 0 overwinning op zondag 2e klasser Zuidwolde heeft VVI zich verzekerd van de volgende bekerronde. Eerder speelden de Idskenhuisters met 3 – 3 tegen VENO uit Vollenhove en won de ploeg van Bas Bijen vorige week met 3 – 0 van SC Joure.

De eerst helft ging de wedstrijd gelijk op. Zuidwolde was zeker niet de mindere. Beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren in de beginfase voor VVI. In de 14e minuut miste Johannes Lindeboom een enorme kans door alleen voor de keeper de bal aan de verkeerde kant van de paal te schieten. Hetzelfde gebeurde 3 minuten later toen Ton van Lingen ook de bal naast schoot. Aan de ander kant was het VVI keeper Marnix Zandstra die een inzet van Zuidwolde prima stopte. In de slotminuut kwam toch op voorsprong toen Mart de Jong die ietwat gelukkig de bal in het doel verdwijnen. VVI kon met de 1 – 0 op het scorebord de rust in gaan.

Zuidwolde begon sterk en kwam goed uit de startblokken. Al na 4 minuten hadden de Idskenhuisters het geluk aan hun zijde toen de bal op de paal belandde en in tweede instantie door Marnix Zandstra naast het doel werd gewerkt.. Geschrokken deed VVI er vervolgens een schepje bovenop. Het duurde tot de 70ste minuut voordat VVI iets meer lucht kreeg. Een corner zorgde voor verwarring in de Zuidwolder verdediging. Mart de Jong de bal werkte de bal in het net en verdubbelde zo de voorsprong. Het was invaller Gatze Feenstra die met twee prachtige doelpunten de stand op 4 – 0 bracht. In de 70ste minuut kreeg hij een voorzet van links van Jelle de Lange op zijn schoen, van rechts aangespeeld door Jan Faber en schoot ook hier de bal achter de Zuidwolde doelman. VVI gaat door naar de volgende bekerronde.

Volgende week begint de competitie weer. De Idskenhuisters spelen uit tegen Siens.

vvi zuidwolde 4 0 3vvi zuidwolde 4 0 11vvi zuidwolde 4 0 15vvi zuidwolde 4 0 25vvi zuidwolde 4 0 30vvi zuidwolde 4 0 32vvi zuidwolde 4 0 35vvi zuidwolde 4 0 45