0509 VVI Joure beker 3 0 5IDSKENHUIZEN -  Met een prachtige 3 – 0 overwinning op Sc Joure is VVI  de beker competitie begonnen.  Het was Sc Joure zelf die de wedstrijd liet kantelen en VVI die de duimschroeven  daarna aandraaide en de numeriek meerderheid na de rode kaart van een Joure speler afstrafte.

Sc Joure was in de eerste 30 minuten de ploeg  die iets gemakkelijker voetbalde zonder echt kansen te creëren.  Johannes Lindeboom kreeg na 30 minuten een grote kans om de scoren voor de Idskenhuisters te openen maar zijn schot ging net voorlangs. Ook Jelle de Lange lukte het niet zijn schot over ging over . In de 35ste minuut meende heel Joure dat een inzet over de doellijn was geweest maar de scheidrechter besliste anders.  Een sc Joure speler had daarna zoveel commentaar dat hij met rood kon vertrekken.  Ruim 5 minuten later leek het erop dat ook de rechtsback van Joure met 2 keer geel. kon vertrekken  De gemoederen liepen hoog op met als resultaat  dat de rode kaart werd ingetrokken.het was voor hem de eerste keer geeel.  In de slotminuut nog een enorme kans voor Pieter Wijnja maar ook zijn inzet ging rakelings over.

In de tweede helft kwam VVI al snel op een  1 – 0 voorsprong,  Routeiier Jitse Lindeboom passeerde de Joure keeper met een bekeken schuiver . Een fraai afstand schot van Pieter Wijnja was  de keeper van Sc Joure te machtig na een mooie aanval via Mark Hoekstra en Tobias Draaisma was het 2 – 0   Door de numeriek meerderheid kwam de ploeg van Bas Bijen niet meer in de problemen het werd in de 80st minuut nog 3 – 0 door  nieuweling Gadze Feenstra die de bal van een Joure speler ontfutselde en de bal in het lege doel kon schieten.

VVI won uiteindelijk terecht van Joure. Het bijna doelpunt en rode kaart moment was doorslaggevend. Komende week speelt VVI thuis tegen Zuidwolde waarvan trainer Bas Bijen de trainer was voordat hij naar Idskenhuizen  kwam..

0509 VVI Joure beker 3 0 10509 VVI Joure beker 3 0 30509 VVI Joure beker 3 0 40509 VVI Joure beker 3 0 60509 VVI Joure beker 3 0 70509 VVI Joure beker 3 0 80509 VVI Joure beker 3 0 90509 VVI Joure beker 3 0 10