Langweer Akkrum 8LANGWEER - De eerste van drie bekerwedstrijden was zondagmorgen op it Tjillân tegen Akkrum. Derde klasser Akkrum was duidelijk een maatje te groot voor de Langweerders die met 1 – 5 werden verslagen.

Akkrum hield Langweer onder druk en in de 10e minuut was het raak 0 -1. Pech was er voor Thomas de Jong die in de 13e minuut met een bovenbeenblessure uitviel. In de 17e minuut was het Marc de Groot een schot van Akkrum van de lijn haalde. In de 21e minuut een schot van afstand gedragen door de harde wind en het was 0 – 2. Het was keeper Gosse Cox die met een prima actie de 0-3 wist te voorkomen. Even later moest Cox toch capituleren toen wederom een afstandsschot in de kruising de 0 – 3 betekende. Een prima combinatie tussen Pieter Bloemendaal en Sander Drost. Het was Drost die de bal over de keeper van Akkrum heen lobt en voor de Langweerders scoorde.

Binnen vijf minuten in de tweede helft maakte Akkrum aan alle illusies van de Langweerders een eind met de 1 – 4. Langweer deed zijn best, maar het was Akkrum die in de 71ste minuut de score nog verhoogde naar 1 - 5.