reando read swart 1 4 6SINT NICOLAASGA - Renado heeft zondagmiddag het bekerduel tegen Read Swart geflatteerd met 1 – 4 verloren. In de eerste helft werd binnen twee minuten de wedstrijd uit handen gegeven. Ondanks het verlies liet de jonge ploeg zeker een goede indruk achter.

De verwachtingen waren vooraf bet gespannen.  Coach Johan van Slooten zette de lijn door van vorig jaar om jonge talenten een kans te geven. Het is nog even zoeken om het vertrek van Hans Semplonius en Giedo de Weerd op te vangen. De komst van Jesper Draaisma bied perspectief. De snelle vleugelspeler past zich prima aan en met zijn snelheid is het zeker een versterking .

Renado startte prima met goed combinatie voetbal  was er een overwicht. Jammer was het dat binnen twee minuten de wedstrijd uit handen  door onoplettendheid werd  weggeven. Renado probeerde het wel maar de counters van Read Swart bleven gevaarlijk.

Het was Tjitte Werkman die in de tweede helft  de aansluiteffer scoorde . Hij pikte de bal van de voeten van de Read Swart verdediger en tikte de bal beheerst in het doel.  Renado bleef combineren maar  ruimte in de Renado verdediging werd afgestraft in de slotminuten kregen de Sint Nyksters nog een penalty tegen toe er aan de noodrem werd getrokken zodat de eindstand  geflatteerd met 1 – 4 in het voordeeel  van Read Swart uitviel

Komende zondag  is Trinitas  uit Boyl de tweede tegenstander voor de Sint Nyksters. De wedstrijd in Boyl start om 14.00 uur

(foto's:De Zakenman)

reando read swart 1 4 1reando read swart 1 4 3reando read swart 1 4 11reando read swart 1 4 12reando read swart 1 4 19reando read swart 1 4 22reando read swart 1 4 25