Renado Mildam 1SINT NICOLAASGA - In een boeiend en vooral spannend duel moest Renado de overwinning aan Mildam laten. In de 89ste minuut kwam Mildam op 1-2 voorsprong. Eerlijk is eerlijk: daar mochten zij ook de meeste aanspraak op maken.

Voor rust was het hotse-knots voetbal van beide kanten. De dwars over het veld staande wind, maakte het voetbal er niet makkelijker op. Arjen Postma testte na ongeveer 32 minuten de vuisten van de keeper. Het leverde slechts een hoekschop op, Even later werd hijzelf getorpedeerd door een uitglijdende Mildam speler, die hiervoor geel kreeg. Ook Tjitte Werkman werd op zo’n kaart getrakteerd na ruw spel.

Na rust had Renado het even heel moeilijk. Mildam verraste met snel combinatie-spel en veel beweging. Toch kwamen de Sint Nyksters op voorsprong toen Giedo de diepte in werd gestuurd. Een lange rush langs de zijlijn van zeker 50 meter, een strakke voorzet over de grond, het overstapje van Rudi Postma en een schot uit de draai van Arjen Postma, 1-0. Rowin de Wolff moest plaats maken voor Jamie Carabijn. Mildam pakte de daad weer op en scoorde in de 66ste minuut 1-1 middels een afstandschot. Hierna werd er door beide ploegen voluit voor de winst gestreden, Mildam iets beter combinerend. Spits Rudy Postma werd vervangen door Guus Bax Jr., en Stefan de Vries kwam nog in de plaats van Jens Talsma. In de laatste minuten werd een ongevaarlijk ogende aanval zomaar in een doelpunt omgezet door de spits van Mildam. In een alles of niets offensief werd nog geprobeerd de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de stand bleef ongewijzigd. De periodetitel lijkt nu heel ver weg.

Renado Mildam 2Renado Mildam 3Renado Mildam 4Renado Mildam 6Renado Mildam 9Renado Mildam 12Renado Mildam 13Renado Mildam 15Renado Mildam 17Renado Mildam 18