Logo

oosterlittens renado 1 5 40EASTERLITTENS – De uitslag van 1 – 5 doet vermoeden dat Renado in en tegen Oosterlittens een gemakkelijke middag heeft gehad. Door de wind die dwars over het veld stond was het moeilijk voetballen. De individuele klasse van Renado deed uiteindelijk Oosterlittens deze middag de das om.

Trainer Johan van Slooten had vooraf enig gepuzzel met de samenstelling van het team. Een lang geleden geplande wintersport in het voetbal vrije weekend van Tjitte Werkman en Rudi Postma en de geblesseerde Gerben Huitema moest van Slooten de nodige omzettingen doen. Vlak voor de aanvang van de wedstrijd haakte ook nog Hans Semplonius af. De trainer deed een beroep op een aantal jeugdspelers die het prima deden.

Beide ploegen hadden duidelijk moeite met de wind. Het was Jens Talsma die de score voor Renado opende met een strakke schuiver passeerde hij de Oosterlittens doelman. Door de wind bleef het allemaal wat rommelig en met het ene doelpunt voor Renado in de eerste helft bleef het ook..

De stand werd al snel gelijk in de tweede helft door een gemakkelijk gegeven penalty voor hands. In de 56ste minuut was het Arjen Postma die Guus Bax op de linkerkant vrij zag staan. De uitstekende voorzet van Bax jnr  bereikte Giedo de Weerd die Renado weer op voorsprong schoot. Arjen Postma kreeg de handen op elkaar van iedereen die langs de lijn stond. Postma schoot van 20 meter een perfect schot over de keeper  en de 1 – 3 aantekende. Ook nummer vier van Renado was een van hoge schoonheid. Ook nu stond Postma aan de basis door de bal op maat op het hoofd van Jens Talsma te leggen die vervolgens de bal over de keeper werkte. In de 83ste minuut kreeg Arjen Postma alle ruimte om vanaf de rand zestien aan te leggen en de eindstand op 1 -5 scoorde.

Komende week de thuis wedstrijd tegen het stugge Mildam waar de Sint Nykster het vaak moeilijk mee hebben.

(Foto's: De Zakenman)

oosterlittens renado 1 5 8oosterlittens renado 1 5 10oosterlittens renado 1 5 13oosterlittens renado 1 5 19oosterlittens renado 1 5 25oosterlittens renado 1 5 26oosterlittens renado 1 5 27oosterlittens renado 1 5 29