170515 Langweer DeinumLEEUWARDEN - Na een goede serie heeft Langweer in Leeuwarden met 4 – 3 verloren van nummer drie Nicator. De Langweerders kwamen na een 4 – 0 achterstand sterk terug. Een overwinning zat er niet meer in.

Langweer begon sterk aan de wedstrijd, maar de schoten van René Feenstra en Aurelius Faber belandden in de handen van de Nicator keeper. Ook een vrije trap die werd toegekend na het onderuithalen van Thomas de Jong leverde niets op. Een misverstand in de Langweer defensie werd afgestraft en zette de Langweerders op achterstand. Nicator verdubbelde de voorsprong nog voor de rust door een vrije trap dat doel trof.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen de Leeuwarders de 3 – 0 scoorden. Balverlies van Langweer stelde even later Nicator in staat om er 4 – 0 van te maken. Het was Sander Drost die 4 – 1 liet aantekenen op het scorebord. Nadat Freddy Feenstra geblesseerd afhaakte, was het na ruim twee jaar blessureleed Tim de Jong die weer in het veld mocht komen. Uit een corners van Thomas de Jong was het Rik de Jong die Langweer tweede doelpunt scoorde. Nadat een vrije trap van Aurelius Faber net naast ging, was het Sander Drost die in de slotminuut nog de 4 – 3 scoorde.

Langweer heeft afgelopen week het contract met trainer Joop Braber met een jaar verlengd. Braber staat dan voor het vierde seizoen voor de groep uit het watersportdorp.

Komende week komt koploper de Wilper Boys op bezoek op het sportpark It Tsjillân.