snvv beker 2BALK –  Het is DIJEMAGO S.N.V.V. niet gelukt de kwartfinale van de beker te halen. Tegen de kampioenskandidaat uit de andere derde divisie moest het team uit Sint Nicolaasga na 2 goede sets met 3 – 0  het onderspit delven. (setstanden 25-21, 25-23, 25-12)

In de eerste set startten beide teams met wat fouten. Echter, de thuisploeg hervatte zich als eerste. Langzaam werd het verschil groter. Toch was het in de middenfase dat de gasten terug kwamen, maar teveel servicefouten deden het team de das om.

De foutenlast moet omlaag, dan liggen hier kansen was het credo voor de tweede set. En dat kwam uit. S.N.V.V. kwam feller uit de startblokken en het aantal servicefouten ging drastisch omlaag. Dit resulteerde in een snelle voorsprong en bij de 20 was het team 6 punten los. Balk maakte onder druk fouten. Waar ze in de eerste set grossierden in mooie aanvallen, werd het aan Balkster kant voorspelbaarder. Ook blokkerend pakten de gasten de nodige punten. Een servicebeurt deed de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Sint Nyksters vochten meer tegen zich zelf en gaven de set alsnog uit handen.

De opluchting aan Balkster kant was groot en bij S.N.V.V. verdween het geloof. Veel eigen fouten gaven de thuisploeg vleugels en deze liep snel uit naar een eenvoudige set- en wedstrijd winst. Na de wedstrijd overheerste bij S.N.V.V. de teleurstelling. De ploeg moet zich vastklampen aan de goede fases in de eerste en vooral de tweede set.

‘Helemaal met je eens’, aldus een toch teleurgestelde coach. ‘Als we de 2e set…., maar ja als telt niet in de sport. Je hebt helemaal gelijk de eerste 2 sets waren goed en dat is zeker na afgelopen zaterdag weer lekker. We trainen nog een keer en dan de winterstop. Even rust en begin januari gaan we weer los. ‘