04100906 Voetbal met slidingHarlingen – Langweer heeft na een moeilijke week waarin Eefke Faber, de moeder van Langweer speler Aurelius en Jan Bauke Faber overleed de draad zoveel mogelijk opgepakt.  Sportief is dit zeker gelukt met een overwinning op FC Harlingen. Beide doelpunten voor Langweer werden gescoord door de broers Faber.

Langweer is nog steeds niet op volle sterkte en mist nog drie basis spelers. Jan Bauke Faber is hersteld van de hamstringblessure en Piet van der Weij stond deze middag op het middenveld.Met de wind dwars op het veld maakte het voetballen niet gemakkelijker voor beide ploegen. Al in de 8ste minuut kreeg Langweer de eerste kans maar het schot van Marc de Groot ging rakelings naast.Ook Harlingen kreeg kansen maar de bal belandde op de paal. In de 24ste minuut was het Langweer dat scoorde. Jan Bauke Faber schoot de bal onder de Harlinger doelman doorin het doel. Harlingen kwam terug en scoorde 10 minuten later de gelijkmaker.

Langweer gelooft in een overwinning entrok in de aanval. In de 55ste minuut krijgt Langweer op 30 meter afstand een vrijetrap. Aurelius Faber benutte deze vrijetrap feilloos door de bal in de bovenhoek te schieten en zo Langweer op een verdiende op voorsprongte schieten. Langweer kreeg hierna nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar het bleef  1 – 2. In deze voor Langweer week van uitersten.

Komende week speelt Langweer de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Terschelling komt dan op bezoek dat door de overwinning van Langweer de laatste plaats weer van de ploeg uit het watersport dorp heeft overgenomen