renado trynwalden 30SINT NICOLAASGA – Renado zet zijn goede start in de derde klasse A goed voort.  Dit keer was het VC Trynwâlden dat zijn meerder moest erkennen in de ploeg van Johan van Slooten. Ook nu werd  het verschil gemaakt in het tweede deel van de wedstrijd na een 1 – 1 ruststand.

Binnen acht minuten stond er  een 0 – 1 op het scorebord, de Renado defensie werd simpel uitgespeeld  en liet zich wel erg gemakkelijk uitspelen. De beginfase was slordig beide teams konden niet echt imponeren Renado probeerde te voetbalen tegen een ploeg die het zocht in lange trappen naar voren.. Renado kwam al snel na de 0 – 1 op gelijke hoogte door een doelpunt  van Frits de Jong die uit een corner kopend wist te scoren. Het spel bleef  op en neer gaan en voor beide doelen  was er gevaar waarbij Trynwâlden de beste kansen kreeg.

Renado kwam een stuk feller uit de rust . Net als voorgaande partijen maakte Renado in de tweede helft het verschil zowel in het spel als conditioneel.  Het was Rudi Postma die in de 60ste minuut op aangeven van Giedo de Weerd de Trynwâlden  doelman met een lob verraste en de 2 – 1 scoorde. Aan Renado zijde was het  Renado doelman Pieter de Vries die op een één tegen één situatie  prima redde. Giede de Weerd was een constante dreiging met zijn snelheid maar de eindpass wilde niet slagen.  Het was Tjitte Werkman, die na drie kwartier zijn wekelijks doelpunt scoorde . Nadat hij na een prachtige aanval door Rudi Postma was aangespeeld en met een foley buitenkant links snoeihard binnen schoot.. Het slot akkoord was ook voor de Sint Nyksters en het was de invaller Guus Bax voor de moei gestreden Rowin de Wolff die een combinatie met Rudi Postma en Tjitte Werkman beheerst in het net schoot  en Renado op een  4 – 1  schoot.

Volgende week spelen de sint Nyksters in en tegen Akkrum. Een ploeg waarbij het Renado vorige seizoenen moeilijk had.

(foto's: De Zakenman)

renado trynwalden 9renado trynwalden 12renado trynwalden 14renado trynwalden 15renado trynwalden 29renado trynwalden 32renado trynwalden 36renado trynwalden 37