dronrijp renado 4 7 6DRONRIJP - Renado heeft in een vermakelijk duel Dronrijp met 4 – 7 verslagen. In de eerste helft was het een gelijk opgaand duel. Toen Renado in de tweede helft er een schepje bovenop deed, liet Renado Dronrijp met prachtige combinaties alle hoeken van het veld zien met Giedo de Weerd in een hoofdrol.

Renado had in de eerste helft problemen om, het met veel strijd spelend, Dronrijp van zich af te schudden. Dronrijp kwam in de 17e minuut op voorsprong nadat Renado doelman Pieter de Vries tot twee keer toe de bal uit het doel wist te werken. Bij het derde schot kon hij niet anders dan capituleren. Renado moest het vooral hebben van de snelheid van Gied de Weerd die vaak met drie man werd verdedigd. Slim omspeelde hij in de 22ste minuut zijn tegenstanders, maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal langs. Het was Frits de Jong die Renado de gelijkmaker scoorde. De Jong reageerde attent na een enorme pegel van Arjen Postma en schoot de terugspringende bal onhoudbaar in het Dronrijpse doel. Een aanval van Dronrijp over links zorgde voor de 2 – 1 nadat een Dronrijp aanvallen uit een ogenschijnlijke onmogelijke hoek achter Pieter de Vries werd geschoten. Vlak voor rust was het Gido de Weerd die de gelijkmaker scoorde.

In de tweede helft speelde een feller Renado dat met prachtige combinaties Dronrijp onder druk zette. Dit leidde tot dronrijp renado 4 7 23hachelijk situaties voor het Dronrijpse doel. Een mooie combinatie vanaf het middenveld tussen Arjen Postma en Rudi Postma was het Tjitte Werkman die afrondde. Renado stond op  2- 3 voorsprong. Rowin de Wolff snelde in de 62ste minuut vanaf de middellijn. Hij werd achtervolgd door twee spelers van Dronrijp naar voren en op de achterlijn maakte hij dit af  met een prachtige voorzet op Giedo de Weerd. Die had positie gekozen bij de tweede paal en schoot de bal in één keer diagonaal op 2 – 4. Het was Arjen Postma die uit een vrije trap (vanaf 35 meter met een enorme knal) de bal onhoudbaar in het doel schoot. Doelpunt nummer zes van Renado was zeker nog mooier. Een vrije trap van Arjen Postma die door Rudi Postma achterover koppend in het doel belande. Onoplettendheid op rechts van Renado zorgde voor de 3 – 6. Rowin de Wollf stond  ook aan de basis van  Renado’s nummer zeven toen zijn voorzet ietwat gelukkig bij Tjitte Werkman kwam die beheerst afrondde .

In de slotminuut maakte Dronrijp er nog 4 – 7 van in dit enerverende duel.

Komende week ontmoet Renado thuis Read Swart dat zondag thuisverrassend met 0-2 verloor van Oosterlittens. De Knypsters staan op een tweede plaats in de competitie met twee punten voorsprong op  de Sint Nyksters

dronrijp renado 4 7 2dronrijp renado 4 7 10dronrijp renado 4 7 11dronrijp renado 4 7 14dronrijp renado 4 7 15dronrijp renado 4 7 24dronrijp renado 4 7 31dronrijp renado 4 7 35dronrijp renado 4 7 36