bal SNVV APPINGEDAM  –  In de tweede ronde van de beker wachtte de dames de van DIJEMAGO S.N.N.V. de eersteklasser vv Trias in Appingedam. De eerste ronde tegen AVC had S.N.V.V. al geleerd niet te lichtzinnig aan de wedstrijd te beginnen. Na een hachelijke reis met files en autopech arriveerde het team iets te laat in de zaal. Na een korte warming up startte het team aan de wedstrijd. S.N.VV won het dual met 0 - 3    setstanden 22-25, 21-25, 19-25.

De start van de eerste set was niet best. De thuisploeg nam direct een 6- voorsprong. Natuurlijk was hier de heenreis debet aan. Maar niet alleen dat natuurlijk. De thuisploeg bleef enthousiast en maakte en vierde de punten. S.N.V.V. vocht meer tegen zichzelf. Toch kwam de ploeg langzaam in het spel en bij 13-13 kwam het langszij. In plaats van door te denderen liet het de thuisploeg weer uitlopen naar 16-13. Toen was het welletjes. Wederom werd de achterstand teruggebracht naar een gelijke stand. Met Marieke van der Werf als versterking voor de pass werd de set binnen gehaald.

Ongewijzigd werd aan de 2e set gestart. Nu ging de wedstrijd gelijk op, maar ook nu konden de gasten uit St Nyk niet uitlopen. Steeds weer kwam de thuisploeg terug. Aan het einde van de set brak het verzet en liep S.N.V.V. uit naar de winst. Maar echt soepeltjes verliep het niet.

In de derde set gooide de coach het team om. Klaske Sikkes nam de spelverdeling over van Marise Agricola en Annemiek Nota kwam in het veld voor Aurelia de Jong. Net als in de eerste set startte het team onwennig en enerzijds door eigen fouten en anderzijds door het enthousiaste spel van de thuisploeg stond er weer een tussenstand van 6-1. Werd de coach gestraft door zo ingrijpend te wisselen? Hij nam in ieder geval snel een time out om de speelsters alerter te maken. Ook nu weer vocht de ploeg zich langzaam terug en na de gelijke tussenstand liep de ploeg nu wel uit en won uiteindelijk nog gemakkelijk.

‘Mwah’, reageerde de coach. ‘Het waren niet zomaar wissels of onderschatting. Ik wil met Klaske wat meer de spelverdeling oppakken. Dat heeft ze vorig jaar ook goed gedaan en hoewel Marise weer terug is wil ik wel een back up hebben. Natuurlijk gebruiken we Klaske ook voor de aanval. Daarnaast wil ik iedereen zoveel mogelijk laten spelen en eerdere wedstrijden leerden dat dat ook kan. Sterker nog, gaandeweg de competitie zullen we gewoon iedereen nodig hebben. Van de kant begrijp ik wel dat het gek over komt, maar er zat dus een gedachte achter. Enne, de vorige bekerwedstrijd leerde ons dat we niemand moeten onderschatten en dat deden we ook niet.’

Komend weekend heeft het team vrij en 2 november speelt het bij VC Grijpskerk, dat op de tweede plek staat.