nieweschoot renado 1 5 43HEERENVEEN - Nieuweschoot, met Sint Nykster Piet de Winter als trainer, heeft het Renado niet echt moeilijk gemaakt. Renado won verdiend met 1 – 5 van Nieuweschoot. Een duel waarbij Renado prima spel liet zien. De ploeg drukte niet door naar misschien wel dubbele cijfers, maar voetballend was het prima.

Vanaf het beginsignaal was de krachtsverhouding zichtbaar. Het gepromoveerde Nieuweschoot moest vol aan de bak om Renado enige partij te geven. Al na vijf minuten werd een inzet van Albert Anne Brouwer door de paal gekeerd. Het was Frits de Jong die uit een corner koppend de score opende. De Jong scoorde ook nummer 2 toen hij de vrijetrap van Arjen Postma hoog boven iedereen opspringend de bal hard achter de Nieuweschoot doelman kopte. Renado bleef met prachtige combinaties voetballen. Albert Anne Brouwer miste de echte scherpte om Renado al voor de rust om Sint Nyksters op een riante voorrong te schieten. Giedo de Weerd slalomde in de 43ste minuut door de verdediging en scoorde beheerst de 0 – 3.

De ploeg van Johan van Slooten startte sterk uit de rust. Al in de eerste minuut belandde een inzet van Albert Anne Brouwer via de binnenkant van de paal het veld weer in. In de 61ste minuut schoot Arjen Postma de bal in één keer uit een corner in het doel. Renado nam iets gas terug. Doelman Mark Semplonius liet zien dat hij dit niveau zeker aan kan met een paar prachtige reddingen. Voetballend bleef het allemaal prima. De diepte ingestuurde Giedo de Weerd bediende Albert Anne Brouwer op maat die vervolgens zijn harde werk zag beloond met nummer vijf voor Renado. Balverlies op het middenveld zorgde voor een tegen doelpunt.

De meegereisde Renado supporters genoten deze middag volop van de jonge ploeg waarbij Rick van Veen opviel door zijn inzet. Supporter Johan Jaspers genoot volop van het spel en zijn gedachten gingen naar vandaag precies 51 jaar geleden toen hij, op de geboortedag van zijn dochter Sandra, het enige en winnend doelpunt scoorde tegen Nieuweschoot.

Piet de Winter zag de realiteit in en vond Renado stukken beter: 'het had ook wel 0-10 kunnen worden. Complimenten aan dit Renado en complimenteerd Johan van Slooten met dit jonge elftal'.

Met de overwinning staat Renado op de vierde plaats in de derde klasse en mag het komende zondag opnemen tegen nummer 2 LVV Friesland wat gelijk de topper is van dat weekend.

nieweschoot renado 1 5 6nieweschoot renado 1 5 11nieweschoot renado 1 5 13nieweschoot renado 1 5 23nieweschoot renado 1 5 31nieweschoot renado 1 5 37nieweschoot renado 1 5 38nieweschoot renado 1 5 45