mildam renado 3 3 26MILDAM – Renado heeft zondagmiddag in Mildam onnodig puntverlies geleden. De Sint Nyksters lieten een 0 – 2 voorsprong uit handen glippen en kwamen met 3 – 3  nog goed weg.

Renado begon goed en voetballend waren zij de meerdere van Mildam. Renado kwam al snel op voorsprong door een prima goal van Tjitte Werkman op aangeven van Giedo de Weerd. Mildam, toch altijd al een moeilijke tegenstander voor de Sint Nyksters, compenseerde het door felheid in de persoonlijke duels die zij meestal wonnen.

In de tweede minuut van de tweede helft was het Arjen Postma die uit een vrije trap  van ruim 20 meter de bal in één keer onhoudbaar in het net schoot.  Hierna zakte Renado terug en waren er teveel spelers die niet hun niveau van voorgaande wedstrijden haalden. Persoonlijke fouten zorgden voor de 2  - 2. In de zestigste minuut was een prima actie van Giede de Weerd die ook nu Tjitte Werkman bediende. Dat bracht Renado weer op voorsprong. De felheid van Mildam bleef het winnen van de Sint Nykster en een kwartier voor tijd werd doelman AukePiet van der Hoek op het verkeerde been gezet. De stand was weer gelijk. Hans Semplonius moest daarna het veld met een liesblessure verlaten. Arjen Postma zakte naar de verdediging waarbij de creativiteit op het middenveld verdween. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar geen wist nog te scoren. Gezien het spel, mochten ze daar beiden misschien tevreden mee zijn.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuweschoot. Trainer Piet de Winter van Nieuweschoot is al enkele keren langs de lijn gesignaleerd en zal er alles aan doen om zijn plaatsgenoten het moeilijk te maken.

(Foto's: De Zakenman

mildam renado 3 3 7mildam renado 3 3 11mildam renado 3 3 19mildam renado 3 3 25mildam renado 3 3 27mildam renado 3 3 33mildam renado 3 3 35