Logo

01 09 houtingahage renado 3 7JPG 8IDSKENHUIZEN/SINT NICOLAASGA /LANGWEER – Met een drietal bekerduels is de voetbalcompetitie dit weekend van start gegaan. Zaterdag was het VVI dat als eerste van start mocht, op zondag gevolgd door Langweer en Renado.

VVI, met de nieuwe trainer Bas Bijen op de bank, had een moeilijke middag tegen eerste klasser vv Heerenveen. Heerveen was net een maatje te groot voor de ploeg uit Idskenhuizen en won dan ook redelijk gemakkelijk met 0 – 4. Voor trainer Bijen was overigens toch een feestelijke week. Hij kreeg op de KNVB campus het diploma UEFA A uitgereikt.

Renado had het niet moeilijk in en tegen vijfde klasser Houtigehage. Renado won het duel met  3 – 7. Renado startte met een aantal jonge nieuwe spelers en al na 1 minuut stond er 0 – 1 op het scorebord door een mooie goal van Giedo de Weerd op aangeven van Arjen Postma. Het tweede doelpunt was een kopie van de eerste. Nadat de thuisploeg de 1 – 2 aantekende was het Tjitte Werkman die nummer drie en vier voor zijn rekening nam. De tweede helft was nog geen minuut oud toen een aanval uit het boekje door Werkman perfect werd afgerond. Na een afstandsschot van Arjen Postma en een penalty stokte de productie voor Renado

Langweer speelde met 2 – 2 gelijk vijfde klasser De Sweach uit Beetsterzwaag. De eerste helft was zeker voor Langweer. In de tweede helft sloegen de merk feesten toe en zakte Langweer ver terug.

Komende twee weekenden spelen de ploegen nog bekerduels waarna in het weekend van 21 en  22 september de competitie van start gaat.

(Foto's: De Zakenman)