Logo

190805 Skutsjesilen Woudsend LangweerWOUDSEND – Het regende maandag rode protestvlaggen na de wedstrijd op de Hegemermar bij Woudsend. Voor Langweer verliep de wedstrijd wederom teleurstellend. Daar leek het aanvankelijk niet op, want de zwaan zat keurig in de middenmoot. Door een verkeerde inschatting moesten Jaap Zwaga en zijn mannen achteraan aansluiten.

De start van Langweer was redelijk, ondanks dat het werd gehinderd door de valse start van Huizum. Op weg naar de onderkant van de zandloper-route verloor de zwaan enkele plekken. Als tiende rondde schipper Jaap Zwaga de ton, maar voor de tweede keer met een rode vlag. Hier betrof het een voorrangskwestie met Sneek. In het volgende kruisrak was de zwaan nog verder afgezakt na een dertiende plek.

Op weg naar de onderste ton zeilde Langweer zich terug in de middenmoot, maar Jaap Zwaga maakte een inschattingsfout. De Twee Gebroeders kon de ton niet aansnijden, moest draaien en achteraan aansluiten. Even leek het erop dat Langweer de wedstrijd zou verlaten, maar Zwaga ging gewoon door.

Uiteindelijk finishte Langweer als veertiende, maar Jaap Zwaga had nog twee protesten – tegen Huizum en Sneek – die in de protestkamer werd uitgevochten. In beide gevallen trok Langweer aan het langste eind. Door verschillende protesten werden aan vier skûtsjes strafpunten gegeven. Hierdoor eindigde de Twee Gebroeders nog als tiende in de eindklassering.

(Foto's: De Zakenman)

190805 Skutsjesilen Woudsend1190805 Skutsjesilen Woudsend1190805 Skutsjesilen Woudsend1

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl