05050253 Voetbal GrensrechterHAREN - Door een sensationele 3-5 overwinning op vierdeklasser VV Haren houdt VV Langweer hoop op de historische promotie naar de vierde klasse. Op neutraal terrein mogen de roodhemden uit het watersportdorp aankomende zondag tegen vierdeklasser DVC '59 uit Nieuw Dordrecht proberen clubgeschiedenis te schrijven.

De overwinning op VV Haren werd op het tandvlees binnengehaald. Het spel golfde op en neer met kansen aan beide zijden. Ondanks dat de thuisploeg beter uit de startblokken kwam, was het toch Sander Drost die al in de vijfde minuut het net van de tegenstander wist te vinden. Vervolgens kregen beide ploegen mogelijkheden voor een doelpunt, maar na ruim een half uur spelen was het opnieuw Sander Drost die wist te scoren. Hij kreeg de bal van Herman Roffel en speelde vervolgens de verdediger en de keeper uit. Vijf minuten voor de rust maakte de spits van VV Haren de aansluitingstreffer. Met hangen en wurgen wist VV Langweer met de voorsprong de kleedkamer in te gaan.

De elf uit het watersportdorp kwamen scherp uit de kleedkamer. Al binnen drie minuten werd de stand uit een corner op 1-3 gebracht, tevens ook het derde doelpunt van Sander Drost. Door een benutte strafschop krijgt VV Haren opnieuw de aansluiting. Met nog twintig minuten te spelen lukt het Langweer opnieuw om de score uit te breiden. Edwin Drost geeft de bal vanaf de cornervlag voor op zijn broer Sander Drost. Die kopt de bal door op Folkwin Elsinga. Hij faalt niet. Pieter Marten Brinksma wist kort daarna de 2-5 binnen te koppen. Kort daarna wordt het weer spannend als de thuisploeg de 3-5 binnenwerkt. Er volgen nog een aantal opgelegde kansen voor VV Haren, maar ze wisten doelman Paul Galama niet nogmaals te verschalken.

(Archieffoto: Noordoost.nl)